Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Sharing economy

Έκρηξη της διαμοιραζόμενης οικονομίας στο επαγγελματικό ταξίδι το 2016

Θοδωρής Κουμέλης - 20 Δεκέμβριος 2016, 13:39

Σχεδόν οι μισοί από τους buyers σε έρευνα του Business Travel Show χρησιμοποιούν αυτό το νέο είδος κρατήσεων όταν κάνουν μεμονωμένες κρατήσεις, σε σύγκριση με 20% πέρυσι. Το 37% πιστεύουν ότι είναι κάτι επωφελές για τα ταξιδιωτικά τους προγράμματα, σε σύγκριση με 27%, που ήταν παλαιότερα.


Περισσότερο από το 1/4 (28%) των τουριστικών μάνατζερ περιλαμβάνουν πλέον και τους παρόχους διαμοιραζόμενης οικονομίας στην πολιτική τους για ταξιδιωτικά πακέτα, σε σύγκριση με μόλις 8% πέρυσι. Το 56% έχουν χρησιμοποιήσει την Uber περισσότερο τους τελευταίους 12 μήνες και 17% έχουν αυξήσει τις κρατήσεις τους μέσω της Airbnb κατά την ίδια περίοδο.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης από το Business Travel Show (που διεξάγεται 22-23 Φεβρουαρίου 2017 στο Λονδίνο), στην οποία ρωτήθηκαν 178 Ευρωπαίοι τουριστικοί μάνατζερ, σε μια αναζήτηση του ποσοστού αύξησης της διαμοιραζόμενης οικονομίας στα εταιρικά ταξίδια.

Σχεδόν οι μισοί από τους buyers χρησιμοποιούν αυτό το νέο είδος κρατήσεων όταν κάνουν μεμονωμένες κρατήσεις, σε σύγκριση με 20% πέρυσι. Το 37% πιστεύουν ότι είναι κάτι επωφελές για τα ταξιδιωτικά τους προγράμματα, σε σύγκριση με 27%, που ήταν παλαιότερα.

Η Nikki Rogan, Global Travel Manager της Symantec για το Ηνωμένο Βασίλειο  και ανώτερος buyer στην Επιτροπή του Business Travel Show σχολίασε: “Οι επιχειρηματίες ταξιδιώτες που κάνουν κράτηση απευθείας χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο εναλλακτικούς παρόχους. Ως αποτέλεσμα, οι buyers έχουν πλέον λάβει γνώση και έχουν αρχίσει να συμπεριλαμβάνουν αυτούς τους παρόχους περισσότερο στην πολιτική και τα πακέτα τους. Είναι μόνο το πρώτο βήμα για να λαμβάνουμε περισσότερο υπόψιν τα ‘θέλω’ των ταξιδιωτών μας και να τους παρέχουμε πιο εξατομικευμένα προγράμματα”.

Ο Andrew Ratcliffe, υπεύθυνος πωλήσεων της Airbnb για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, δήλωσε: “Οι οργανωτές ταξιδιών συνεργάζονται ολοένα και περισσότερο με την Airbnb για να μάθουν τα επιχειρηματικά εργαλεία που προσφέρουμε, καθώς επίσης και τα οφέλη που οι ταξιδιώτες τους απολαμβάνουν με το ‘Airbnb for business’”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top