Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΗ Thomas Cook μένει μακριά από το Sharm el Sheikh το καλοκαίρι του 2017
TOs

Η Thomas Cook μένει μακριά από το Sharm el Sheikh το καλοκαίρι του 2017

Ο όμιλος είχε ένα μικρό αριθμό πακέτων και διαθέσιμων πτήσεων για τον προορισμό αυτόν, αλλά είχε προειδοποιήσει τους πελάτες ότι αυτά μπορεί να μην εκπληρωθούν, λόγω της ισχύουσας απαγόρευσης πτήσεων στο αεροδρόμιο του θερέτρου.

Η Thomas Cook Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας δεν θα προσφέρει πακέτα διακοπών προς το Sharm el Sheikh για το καλοκαίρι του 2017, όπως επιβεβαίωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Chris Mottershead.
 
Ο όμιλος είχε ένα μικρό αριθμό πακέτων και διαθέσιμων πτήσεων για τον προορισμό αυτόν, αλλά είχε προειδοποιήσει τους πελάτες ότι αυτά μπορεί να μην εκπληρωθούν, λόγω της ισχύουσας απαγόρευσης πτήσεων στο αεροδρόμιο του θερέτρου.
 
Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου διέταξε την αναστολή όλων των εμπορικών πτήσεων το Νοέμβριο του 2015 μετά από μια έκρηξη ενός ρωσικού αεροσκάφους της Metrojet πάνω από το Sinai, το οποίο μόλις είχε απογειωθεί από το Sharm el Sheikh, σκοτώνοντας έτσι όλους τους 224 επιβάτες και το πλήρωμα.
 
Ο Mottershead είπε ότι ακόμη και αν το FCO αλλάξει τις οδηγίες του θα είναι πολύ αργά για να προσφέρει ο όμιλος ένα πλήρες πρόγραμμα και οι πελάτες οι οποίοι είχαν ήδη κάνει κράτηση στο Sharm el Sheikh θα έχουν προσφορές για διαφορετικές περιοχές.
 
Σε ένα blog στην ιστοσελίδα της Thomas Cook, ο Mottershead είπε τον ρωτάνε τακτικά, πότε θα ξεκινήσουν ξανά τα ταξίδια προς το Sharm el Sheikh από το Ηνωμένο Βασίλειο.
 
Είπε: “Η απόφαση ανήκει πλήρως στο Υπουργείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας που εκδίδει συμβουλές ασφάλειας για τους ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου.
 
Από τον Οκτώβριο του 2015 συνέστησε να μην γίνονται πτήσεις προς το αεροδρόμιο του Sharm el Sheikh και δεν είχαμε καμία ένδειξη ότι αυτό είναι πιθανό να αλλάξει στο κοντινό μέλλον.
 
Ως εκ τούτου, δυστυχώς αποφασίσαμε ότι δεν θα μπορέσουμε να προσφέρουμε κανένα ταξίδι από το Ηνωμένο Βασίλειο προς το Sharm el Sheikh το επόμενο καλοκαίρι. Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε διακοπές στην δημοφιλή και αναπτυσσόμενη πόλη-θέρετρο Hurghada στην Ερυθρά Θάλασσα στην Αίγυπτο.
 
Και συνέχισε: “Όπως μπορείτε να φανταστείτε, σχεδιάζουμε το καλοκαιρινό μας πρόγραμμα πολλούς μήνες νωρίτερα.
 
Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις για το πόσα δωμάτια θέλουμε και να συνεργαστούμε στενά με τους ξενοδόχους ώστε να εξασφαλίσουμε στους πελάτες μας ότι θα περάσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τον χρόνο τους και ότι θα τους προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή ποιότητα εμειρίας.
 
Αποφασίσαμε ότι ακόμα και αν η ταξιδιωτική οδηγία επρόκειτο να αλλάξει τους επόμενους μήνες, δεν θα είμασταν σε θέση να προσφέρουμε ένα πλήρες πρόγραμμα για το θέρετρο το επόμενο καλοκαίρι.
 
Ο Mottishead πρόσθεσε: “Αυτή είναι η θλιβερή είδηση για τους φίλους και εταίρους μας στο Sharm el Sheikh με τους οποίους έχουμε συνεργαστεί πολλά χρόνια.
 
Είναι ένας φανταστικός προορισμός και όσο νωρίτερα αλλάξει η οδηγία, τόσο νωρίτερα θα μπορούμε να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα διακοπών. Ανυπομονούμε να φέρουμε τους πελάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο ξανά στο Sharm el Sheikh ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν όλοι τις ομορφιές που το θέρετρο αυτό έχει να προσφέρει.

 

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024