Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική πολιτική

Αναθεώρηση της ταξιδιωτικής οδηγίας για Αίγυπτο και Ιορδανία

Βίκυ Καραντζαβέλου - 27 Δεκέμβριος 2016, 09:36

Αναθεωρήθηκε το κείμενο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που ενημερώνει τους τουρίστες για την κατάσταση στην Αίγυπτο και την Ιορδανία. Οι τρομοκρατικές απειλές είναι πολύ πιθανές και στις δύο αυτές χώρες.


Σε αναθεώρηση των ταξιδιωτικών οδηγιών του για την Αίγυπτο και την Ιορδανία προχώρησε την παραμονή των Χριστουγέννων το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλώντας τους Αμερικανούς πολίτες να λάβουν σοβαρά υπόψη τις απειλές που υφίστανται από τρομοκρατικές οργανώσεις και θυμίζοντας τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν αυτόν τον μήνα, συμπεριλαμβανομένης της έκρηξης σε καθεδρικό ναό των κοπτών, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 25 ανθρώπους.
 
Για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται στο διπλωματικό προσωπικό να ταξιδεύει στην Δυτική Έρημο και τη χερσόνησο του Σινά έξω από το παραθαλάσσιο θέρετρο του Sharm El-Sheikh. Επίσης, οι πολίτες των ΗΠΑ θα πρέπει να αποφεύγουν τα ταξίδια σε αυτές τις περιοχές. Τονίζει επίσης ότι τρομοκρατικές επιθέσεις μπορεί να συμβούν σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας.
 
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποίησε επίσης τους πολίτες των ΗΠΑ που βρίσκονται, ταξιδεύουν ή σκοπεύουν να ταξιδέψουν στην Ιορδανία ότι υπάρχει απειλή να διαπραχθούν νέες τρομοκρατικές ενέργειες στη χώρα, έπειτα από τις πρόσφατες επιθέσεις στο βασίλειο.
 
Η ανακοίνωση αναφέρει ότι “οι ταξιδιώτες πρέπει να γνωρίζουν ότι, στο στόχαστρο των τελευταίων επιθέσεων έχουν μπει στόχοι αμερικανικών αλλά και ιορδανικών συμφερόντων. Στις 18 Δεκεμβρίου, 10 άτομα, μεταξύ των οποίων μια καναδή τουρίστρια και επτά αξιωματικοί της ασφάλειας της Ιορδανίας, σκοτώθηκαν σε μια τουριστική περιοχή στο Karak, 130 χιλιόμετρα νότια του Αμμάν. Ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ ενόπλων και δυνάμεων της Ιορδανίας σημειώθηκαν στην ίδια περιοχή δύο ημέρες αργότερα.“ 
 
Οι ταξιδιώτες προς την Ιορδανία θα πρέπει να αποφεύγουν τα σύνορα της χώρας με τη Συρία και το Ιράκ με δεδομένη την συνεχιζόμενη απειλή των διασυνοριακών επιθέσεων. Επιπλέον, ενημερώνει ότι οι τρομοκρατικές ομάδες συνεχίζουν να εκφράζουν ενδιαφέρον για επίθεση σε εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, εστιατόρια, και άλλα πολυσύχναστα μέρη της χώρας.

 

|
Share |
1 Σχόλια
Σχόλια Αναγνωστών

Εταιρεία: Ιδιότητα: Ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενων δωματιων
O/Η "Dimitrios Manolitsis" έγραψε στις 08-01-2017 12:47:

Η Ελλάδα σαν χώρα για ποιο λογο δεν βγάζει ταξιδιωτικές οδηγιες..? Πρώτα απ'όλα για την Τουρκία που είναι και μια χώρα που ανταγωνίζεται την Ελλάδα στον τουριστικό τομέα και μετα για χώρες όπως Γερμανία και Γαλλία....?
Αρχικά μια τέτοια ταξιδιωτική οδηγία μπορεί να φαίνεται ανώφελη αλλά και μονο η δημοσίευση της θα προκαλέσει τα ΜΜΕ πολλών χωρών να ενδιαφερθούν και να διαφημίσουν την χώρα μας απο την μια και θα δείξουμε ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για τους πολίτες της χώρας μας. Δλδ με ενα άγραφο διπλο κέρδος για την χώρα...

Η αλήθεια είναι ότι τα τομάρια που μας κυβερνάνε δεν θέλουν να έχουμε δουλειές και για αυτο δεν κάνουν καμία σωστή κίνηση υπερ της χώρας.
Απλά μια απορία....
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top