Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουρισμός και πολιτική

Κοινή δήλωση Γ. Πλακιωτάκη και Μ. Κόνσολα για πιθανή αύξηση της φορολογίας στο yachting

Θοδωρής Κουμέλης - 28 Δεκέμβριος 2016, 13:27

Στη δήλωση τους ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λασιθίου, κ. Γ. Πλακιωτάκης και ο τομεάρχης Τουρισμού, βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μ. Κόνσολας εξέφρασαν την αντίθεση τους σε οποιαδήποτε αποσπασματική αύξηση της φορολογίας, χωρίς αναπτυξιακά μέτρα για την ανάκαμψη του κλάδου του θαλάσσιου τουρισμού.


Ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λασιθίου, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και ο τομεάρχης Τουρισμού, βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας επισκέφτηκαν χθες, Τρίτη 27 Δεκεμβρίου, τους προέδρους των Ενώσεων Μαρίνων Ελλάδας και Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ. Σταύρο Κατσικάδη και Αντώνη Στελλιάτο και συζήτησαν μαζί τους για τα καίρια ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους. 
 
Μετά τη συνάντηση, οι κ. Πλακιωτάκης και Κόνσολας δήλωσαν:
 
Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με δύο σημαντικούς παράγοντες του θαλάσσιου τουρισμού και ενημερωθήκαμε για τα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος. 
 
Γίναμε κοινωνοί της αγωνίας και των προβληματισμών των κ. Κατσικάδη και Στελλιάτου, οι οποίοι μας ανέφεραν τους κινδύνους που ελλοχεύουν για το θαλάσσιο τουρισμό από την πιθανή αύξηση της φορολογίας στο yachting. 
 
Στη συνέχεια, εκφράσαμε τη θέση της Νέας Δημοκρατίας, που είναι κάθετα αντίθετη σε οποιαδήποτε αποσπασματική αύξηση της φορολογίας, χωρίς αναπτυξιακά μέτρα για την ανάκαμψη του κλάδου. 
 
Επιπλέον, είμαστε αντίθετοι σε κάθε μέτρο που πλήττει τους εργαζόμενους και τους φορείς της ναυτιλίας και του θαλάσσιου τουρισμού.   
 
Σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση έχει πλήξει ανεπανόρθωτα το χώρο του θαλάσσιου τουρισμού, προκαλώντας υψηλή ανεργία στους επαγγελματίες του yachting και η προσφυγική κρίση έχει προκαλέσει τη μείωση του ελλιμενισμού σκαφών στις περισσότερες μαρίνες της χώρας, θεωρούμε εγκληματική μια τέτοια πολιτική. 
 
Είναι μια πολιτική που πλήττει θανάσιμα τη βαριά βιομηχανία της χώρας μας και δείχνει τη ζημιά που έχουν προκαλέσει στον τόπο, οι πειραματισμοί και οι ιδεοληψίες του κ. Τσίπρα και της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ”.


 

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top