Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υπουργείο Τουρισμού

Έ. Κουντουρά: Το 2017 ξεκινά εξαιρετικά για τον ελληνικό τουρισμό

Τατιάνα Ρόκου - 30 Δεκέμβριος 2016, 15:11

'Ο στόχος για το 2017 είναι με τα ελάχιστα χρήματα που διαθέτουμε να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας σε νέες αγορές, όπως η Μέση Ανατολή, η Κίνα, η Νότια Κορέα και η Ινδία', δήλωσε η υπουργός Τουρισμού.


“Το 2016 κλείνει εξαιρετικά, με 27,5 εκατ. τουρίστες και το 2017 επίσης ξεκινά εξαιρετικά”, δήλωσε στον Ρ/Σ του ΑΠΕ/ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9 Fm” η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά.

Η νέα χρονιά καταγράφει διψήφιο νούμερο στις προ κρατήσεις είπε η κα Κουντουρά, ενώ όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις καμπάνιες του Υπουργείου Τουρισμού, διευκρίνισε ότι επιχειρείται με ελάχιστα χρήματα η μέγιστη προβολή της χώρας, τόσο σε παραδοσιακές αγορές όσο και σε νέες. “Ο στόχος για το 2017 είναι με τα ελάχιστα χρήματα που διαθέτουμε να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας σε νέες αγορές, όπως η Μέση Ανατολή, η Κίνα, η Νότια Κορέα και η Ινδία” σημείωσε η υπουργός Τουρισμού.

Ακόμη, όπως ανέφερε στο praktoreio-macedonia.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής και γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, κ. Γρηγόρης Τάσιος ο ικανοποιητικός αριθμός προκρατήσεων για το καλοκαίρι είναι καλός οιωνός για τους επαγγελματίες.

“Οι πωλήσεις στα τουριστικά γραφεία και οι προκρατήσεις για το καλοκαίρι σε όλη τη χώρα αλλά και στη Βόρεια Ελλάδα είναι ικανοποιητικές, είναι ‘καλός οιωνός’ για μας”, δήλωσε ο κ. Τάσιος. “Οι παράγοντες του τουρισμού γνωρίζουν ότι τα Χριστούγεννα ο κόσμος μπαίνει στη διαδικασία να σχεδιάσει τις καλοκαιρινές διακοπές, πήγε καλά”.

Ανέφερε ακόμη ότι οι αγορές της Ρωσίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας παραμένουν σταθερές αξίες του τουρισμού στη χώρα μας. “Οι προκρατήσεις στη Βόρεια Ελλάδα και στη Χαλκιδική έγιναν από τους παραδοσιακούς πελάτες. Γερμανοί, Βρετανοί και Ρώσοι θα προτιμήσουν φέτος τη χώρα μας για διακοπές” κατέληξε ο κ. Τάσιος.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top