Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΜεθυσμένοι πιλότοι εν μέσω εορτών, σε Καναδά και Ινδονησία
Αερομεταφορές

Μεθυσμένοι πιλότοι εν μέσω εορτών, σε Καναδά και Ινδονησία

Μετά το συμβάν σε αεροδρόμιο της Ινδονησίας στις 28 Δεκεμβρίου, ένας ακόμη πιλότος απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του καθώς βρέθηκε μεθυσμένος λίγο πριν απογειώσει ένα Boeing 737 στον Καναδά.

Ένας 37χρονος πιλότος της αεροπορικής εταιρείας Sunwing συνελήφθη, καθώς βρέθηκε ότι ήταν μεθυσμένος και επρόκειτο να απογειώσει αεροσκάφος Boeing 737 από το αεροδρόμιο του Calgary στον δυτικό Καναδά προς το Cancun του Μεξικό, με 99 επιβάτες και άλλα πέντε μέλη πληρώματος.

Πριν από την αναχώρηση της πτήσης, το προσωπικό στις θύρες επιβίβασης και μέλη του πληρώματος παρατήρησαν ότι ο πιλότος “συμπεριφερόταν παράξενα”, προτού “εξαφανιστεί μέσα στο κόκπιτ”. Το πλήρωμα ειδοποίησε αμέσως τις αρχές.

Ο πιλότος κατόπιν “οδηγήθηκε συνοδευόμενος εκτός του αεροσκάφους και τέθηκε υπό κράτηση από την αστυνομία του Calgary”, ανέφερε ανακοίνωση της καναδικής αστυνομίας. Οι αρχές διευκρίνισαν πως ο πιλότος είχε στον οργανισμό του επίπεδο αλκοόλ υπερτριπλάσιο του επιτρεπόμενου (0,08% στον Καναδά) δύο ώρες μετά τη σύλληψή του.

Εν τω μεταξύ, η low cost αεροπορική εταιρεία της Ινδονησίας Citilink (που ανήκει στην Garuda Indonesia) απέλυσε τον πιλότο που εμφανίστηκε μεθυσμένος πριν πιλοτάρει ένα τζετ A320 με 154 επιβαίνοντες στις 28 Δεκεμβρίου, από το αεροδρόμιο της Surabaya προς την Jakarta στην Ινδονησία.

Οι επιβάτες του αεροσκάφους υποπτεύθηκαν ότι ο πιλότος ήταν είτε μεθυσμένος είτε υπό την επήρεια ναρκωτικών, καθώς στις ανακοινώσεις τους εμφάνιζε ασταθή ομιλία και τραύλιζε. Για το λόγο αυτό ζήτησαν αλλαγή του, ενώ κάποιοι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το αεροπλάνο. Μια ώρα πριν την προγραμματισμένη αναχώρηση η εταιρεία άλλαξε τον πιλότο, αλλά αρκετοί επιβάτες αποφάσισαν να μην ταξιδέψουν με την ίδια αεροπορική εταιρεία μετά το περιστατικό.
 
Λόγω του γεγονότος αυτού άλλα δύο ανώτατα στελέχη της αεροπορικής εταιρείας αναγκάστηκαν να παραιτηθούν.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024