Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗΠΑ: Η χειρότερη χρονιά των θεματικών πάρκων της χώρας

ΗΠΑ: Η χειρότερη χρονιά των θεματικών πάρκων της χώρας

Παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς η κίνηση στα θεματικά πάρκα των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν αυξημένη, η γενική άποψη είναι ότι φέτος […]

Παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς η κίνηση στα θεματικά πάρκα των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν αυξημένη<...>, η γενική άποψη είναι ότι φέτος ήταν η χειρότερη χρονιά για αυτά τα πάρκα.

Τις γιορτινές μέρες το Magic Kingdom του Walt Disney World έκλεισε τις πόρτες του τρεις φορές λόγω του μεγάλου αριθμού των επισκεπτών, η Legoland στην Καλιφόρνια σημείωσε την μέρα ρεκόρ της χρονιάς 2001, και το Las Vegas Strip είδε την πιο πολυσύχναστη ημέρα του μετά την 11η Σεπτεμβρίου.

Όμως τα περισσότερα σχέδια για αυτά τα ταξίδια έχουν γίνει πριν την 11η Σεπτεμβρίου, και όπως ανακοίνωσε ο κ. Peter Yesawich εκπρόσωπος εταιρίας συμβούλων εξειδικευμένος σε τουριστικά θέματα, τα γεγονότα αυτά δεν είναι ενδεικτικά για την μελλοντική πορεία των τουριστών.

Οι εκπρόσωποι του Γραφείου Τουρισμού της Φλόριντα ανακοινώνουν ότι η επιτυχία των επόμενων δύο μηνών θα εξαρτηθεί από την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι τουρίστες, και από τις ειδικές προωθητικές εκστρατείες που θα οργανωθούν. Επίσης, η κ. Nicki E. Grossman διευθύντρια του Convention & Visitors Bureau του Greater Fort Lauderdale δήλωσε ότι 'προσευχόμαστε κάθε μέρα να υπάρχει αρκετό χιόνι στις βόρειες περιοχές μας'. Η πληρότητα των ξενοδοχείων στο Ορλάντο από 52% που ήταν τον Νοέμβριο κατάφερε να φθάσει στο 80% περίπου την εβδομάδα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Όμως η μέση τιμή του δωματίου ήταν χαμηλότερη κατά 25-50%, γεγονός που όπως αναφέρει ο κ. Richard Maladecki, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων της Κεντρικής Φλόριντα, είχε αρνητικές επιπτώσεις στα εισοδήματα των ξενοδόχων.

Ακόμα, και στο Λας Βέγκας τα ξενοδοχεία παρά τις μεγάλες τους πληρότητες είχαν προσφέρει αρκετά χαμηλές τιμές, και όπως δήλωσε η κ. Erika Brandvik εκπρόσωπος του Convention and Visitors Authority του Λας Βέγκας, το Σαββατοκύριακο μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ήταν ένα από τα καλύτερα Σαββατοκύριακα της χρονιάς 2001.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024