Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

ΕΟΤ: Επιβεβλημένη η ίδρυση του Convention Bureau

Θοδωρής Κουμέλης - 04 Ιανουάριος 2002, 00:00

Η δυνατότητα ίδρυσης ενός Γραφείου Συνεδρίων, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με τη συμμετοχή πολλών φορέων του τουριστικού κλάδου, συμφωνήθηκε να εξεταστεί<...>, ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στον ΕΟΤ, με πρωτοβουλία του προέδρου του Οργανισμού Γιάννη Πατέλλη<.>

και με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου του Δήμου Αθηναίων Ν. Γιατράκου, των προέδρων της HATTA κ. Ευαγγέλου, του ΣΕΠΟΣ κ. Μάντζιου, εκπροσώπων της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και υπηρεσιακών παραγόντων του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε η μορφή και η λειτουργία του εν λόγω γραφείου.

Όπως τονίστηκε από τον κ. Πατέλλη, βασική επιλογή της εφαρμοζόμενης τουριστικής πολιτικής είναι η ανάπτυξη, προώθηση και ενίσχυση του συνεδριακού και εκθεσιακού τουρισμού με βασική προϋπόθεση τη δημιουργία

Convention Bureau<.>

. Τα Convention Bureaux είναι κέντρα που δίνουν κάθε πληροφορία στους ενδιαφερόμενους για τη διοργάνωση ενός συνεδρίου. Η Ελλάδα είναι η μόνη τουριστική χώρα που δεν έχει τέτοιο φορέα του οποίου η ίδρυση και λειτουργία, εν όψει και των Ολυμπιακών Αγώνων, κρίνεται επιβεβλημένη.

Όλοι οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη επεσήμαναν τη διάθεσή τους να συμμετάσχουν στον υπό ίδρυση φορέα.

Ομάδα εργασίας, αποτελούμενη από εκπροσώπους των φορέων που συμμετείχαν στη σύσκεψη, θα επεξεργαστεί το καταστατικό με την προοπτική της πλατύτερης συμμετοχής.

Αξίζει να παρατηρήσουμε ότι σχετικό φορέα διαθέτει η Θεσσαλονίκη (Thessaloniki Conventions & Visitors Bureau-TCVB), ενώ σχετική πρόταση είχε καταθέσει και ο ΣΕΤΕ από τις αρχές κιόλας της λειτουργίας του. Επίσης, σχετική μελέτη σκοπιμότητας για τη δημιουργία Convention Bureau στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλους τουριστικούς προορισμούς έχει εκπονήσει και ο ΕΟΤ στα πλαίσια του Β' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top