Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΧωρίς βίζα Έλληνες και πολίτες 80 χωρών στη Λευκορωσία
Βίζα

Χωρίς βίζα Έλληνες και πολίτες 80 χωρών στη Λευκορωσία

Σε μια προσπάθεια αύξησης του εισερχόμενου τουρισμού της, η Λευκορωσία θα επιτρέπει με την υπογραφή ενός νέου διατάγματος σε πολίτες 80 χωρών απ’όλο τον κόσμο να την επισκέπτονται χωρίς την απαραίτητη θεώρηση για το διάστημα των 5 ημερών.

Οι Έλληνες τουρίστες, όπως επίσης και τουρίστες από 80 συνολικά χώρες του κόσμου, εκ των οποίων 39 είναι ευρωπαϊκές, θα μπορούν μετά την επίσημη έναρξη διατάγματος που υπογράφηκε στις 9 Ιανουαρίου να επισκέπτονται τη Λευκορωσία και να διαμένουν στη χώρα ελεύθερα, μέχρι 5 ημέρες, χωρίς να χρειάζονται βίζα.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko υπέγραψε στις 9 Ιανουαρίου διάταγμα για την “είσοδο και την αναχώρηση ξένων πολιτών από την χώρα χωρίς βίζα”.

Οι εισερχόμενοι από το συνοριακό σημείο ελέγχου στο Εθνικό Αεροδρόμιο του Μινσκ θα διαμένουν στην χώρα χωρίς βίζα για μέχρι και 5 ημέρες.

Οι 80 χώρες που οι πολίτες τους απολαμβάνουν είσοδο στην Λευκορωσία χωρίς βίζα περιλαμβάνουν και 39 ευρωπαϊκές, μεταξύ των οποίων όλες όσες ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Βραζιλία, την Ινδονησία, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και άλλες.

Το διάταγμα αυτό έχει ως στόχο να αυξήσει τον αριθμό των επαγγελματικών ταξιδιών, τον τουρισμό και τις ιδιωτικές επισκέψεις των ατόμων με κοινά διαβατήρια. Δε θα ισχύει ωστόσο για τους αλλοδαπούς σε επίσημα ταξίδια με διπλωματικά, υπηρεσιακά και ειδικά διαβατήρια.

Οι όροι που διέπουν την εισαγωγή στην χώρα περιλαμβάνουν ένα έγκυρο διαβατήριο ή άλλο έγγραφο που επιτρέπει στον κάτοχο να ταξιδέψει, ένα συγκεκριμένο ποσό χρημάτων και ιατρική ασφάλιση.

Το καθεστώς χωρίς τη βίζα δεν ισχύει για όσους φτάνουν στη Λευκορωσία με αεροπλάνο από τη Ρωσία και σχεδιάζουν να πάνε στα αεροδρόμια της Ρωσίας (πρόκειται για εσωτερικές πτήσεις, χωρίς έλεγχο συνόρων).

Το διάταγμα θα τεθεί σε ισχύ ένα μήνα μετά την επίσημη δημοσίευσή του.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024