Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τεχνολογία

Uber: Τώρα και προτάσεις προορισμών με βάση τις εγγραφές στο ημερολόγιο του κινητού του χρήστη

Τατιάνα Ρόκου - 12 Ιανουάριος 2017, 12:23

Η εφαρμογή θα προτείνει το επόμενο μέρος συνάντησης του χρήστη, με μια επιλογή στην αρχική οθόνη της εφαρμογής, πλην των γνωστών 'Home' και 'Work', η οποία θα ανανεώνεται αυτομάτως με βάση τις επερχόμενες εκδηλώσεις και συναντήσεις του χρήστη, που θα αντλούνται από την προσωπική του ατζέντα.


Η νέα πλατφόρμα που θα εγκαινιάσει η Uber σχετίζεται με την αλληλεπίδραση του οδηγού με το ημερολόγιο του επιβάτη. Η Uber θα μπορεί πλέον, με βάση τα επαγγελματικά ραντεβού και τις εκδηλώσεις τα οποία έχει προγραμματίσει ο χρήστης παλαιότερα και αντλεί από το προσωπικό του ημερολόγιο στο κινητό του τηλέφωνο, να του προτείνει προορισμούς που του ταιριάζουν. Η μόνη προϋπόθεση της λειτουργίας αυτής είναι ότι ο χρήστης θα επιτρέπει στον εκάστοτε οδηγό να έχει πρόσβαση στο προσωπικό του ημερολόγιο.

Η αλληλεπίδραση αυτή λειτουργεί, με την εφαρμογή να προτείνει το επόμενο μέρος συνάντησης του χρήστη, με μια επιλογή στην αρχική οθόνη της εφαρμογής, πλην των γνωστών “Home” και “Work”, η οποία θα ανανεώνεται αυτομάτως με βάση τις επερχόμενες εκδηλώσεις και συναντήσεις του χρήστη, που θα αντλούνται από την προσωπική του ατζέντα. Η λειτουργία προϋποθέτει ωστόσο να ορίσει κανείς την συγκεκριμένη περιοχή στην οποία θα γίνονται οι συναντήσεις και οι εκδηλώσεις μέσα στο ημερολόγιο, πράγμα που ωστόσο σε αρκετές συσκευές πλέον γίνεται αυτόματα.

Πρόκειται για μια αρκετά βολική λειτουργία για όσους ξέρουν να χειρίζονται σωστά τα ημερολόγιά τους. Από την άλλη μεριά, είναι ένας ακόμη τρόπος να μοιραστεί τα προσωπικά του δεδομένα με την Uber, οπότε για πολλούς χρήστες εμπλέκονται και θέματα άνεσης και εμπιστοσύνης. Ππάντως, σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να το ενεργοποιήσει, αυτό γίνεται πολύ εύκολα μέσω των ρυθμίσεων της εφαρμογής στην επιλογή “Calendar Events”.

Η αρχή γίνεται με τους χρήστες των συσκευων με iOS και θα ακολουθήσουν σύντομα και οι χρήστες Android.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top