Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΑύξηση των πτήσεων (slots) στα αεροδρόμια της χώρας από τους TOs
Αερομεταφορές

Αύξηση των πτήσεων (slots) στα αεροδρόμια της χώρας από τους TOs

Συνολικά, καταγράφεται αύξηση 19% των προγραμματισμένων θέσεων, η οποία μεταφράζεται σε 3,6 εκατ. επιπλέον θέσεις σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με τα δεδομένα της Ελληνικής Αρχής Συντονισμού Πτήσεων.

Αισιόδοξοι είναι οι επιχειρηματίες του τουρισμού για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης τη νέα χρονιά, καθώς τα μηνύματα μέχρι στιγμής είναι αρκετά θετικά. Το ενδιαφέρον από τις βασικές αγορές δηλαδή τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και τις Σκανδιναβικές χώρες, προκαλεί αρκετή ικανοποίηση. Μία πιο ακριβή εικόνα αναμένεται στην έκθεση τουρισμού της Ουτρέχτης στην Ολλανδία), καθώς εκεί θα συγκεντρωθούν όλες οι χώρες της κεντρικής Ευρώπης. Σε ό,τι αφορά στην ίδια την Ολλανδία οι κρατήσεις είναι αυξημένες φέτος κατά 45%.

Αυτό επισημαίνεται σε δημοσίευμα του Aviation News, ενώ σημειώνεται ακόμη ότι από το διάστημα των εορτών μέχρι και το τέλος Ιανουαρίου συνηθίζεται να γίνεται η οργάνωση των διακοπών της χρονιάς από την πλειοψηφία των Ευρωπαίων, γι’αυτό και σύμφωνα με όσους γνωρίζουν την αγορά, στις αρχές Φεβρουαρίου θα υπάρχει μια πιο σαφής εικόνα για φέτος. Το ίδιο χρονικό διάστημα θα οριστικοποιηθούν και οι πτήσεις από τους Tour Operators, καθώς θα πρέπει να δηλώσουν στην ΥΠΑ και το ενδιαφέρον τους για τις χρονοθυρίδες των πτήσεων ( slots) στα ελληνικά αεροδρόμια. Από το Υπουργείο Τουρισμού σημειώνεται ότι η άνοδος στον αριθμό των προγραμματισμένων πτήσεων (slots) για την επόμενη χρονιά, μεταφράζεται αυτομάτως σε περισσότερους τουρίστες και -με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία- σε υψηλότερες εκτιμήσεις για τις αφίξεις του 2017.

Συνολικά, καταγράφεται αύξηση 19% των προγραμματισμένων θέσεων, η οποία μεταφράζεται σε 3,6 εκατ. επιπλέον θέσεις σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με τα δεδομένα της Ελληνικής Αρχής Συντονισμού Πτήσεων. Πάνω από το 50% των πρόσθετων θέσεων προέρχεται από τις γερμανόφωνες χώρες. Η Γερμανία σημειώνει αύξηση θέσεων κατά 46%, η Αυστρία 84% και η Ελβετία 26%. Υψηλά διψήφια ποσοστά αύξησης εμφανίζει ο προγραμματισμός αεροπορικών θέσεων και από Γαλλία (+48%), Δανία (+29%) και Τσεχία (+28%).

Εκτιμάται ότι μέχρι και το τέλος του Ιανουαρίου θα υπάρχει μία εικόνα σε ποσοστό 30% έως 40% των κρατήσεων για τη φετινή σεζόν, με τους πράκτορες να καταβάλουν προσπάθεια να ολοκληρώσουν το 60% των κρατήσεων για διακοπές μέχρι τον Απρίλιο.

Σύμφωνα πάντως με την επιθυμία και το σχεδιασμό του Υπουργείο Τουρισμού για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα ακόμη περισσότερο (Μάρτιος – Δεκέμβριος), μέχρι στιγμής τα στοιχεία δείχνουν ότι πολλά ξενοδοχεία σε δημοφιλείς προορισμούς, όπως η Ρόδος, η Κρήτη, η Κω, η Χαλκιδική και τα Ιόνια νησιά θα ανοίξουν αμέσως μετά τις Απόκριες στις αρχές Μαρτίου. Ενώ, ο φετινός Απρίλιος λόγω του κοινού εορτασμού Ορθόδοξου και Καθολικού Πάσχα, αναμένεται να παρουσιάσει υψηλές πληρότητες.

Επίσης καθοριστικός παράγοντας για τη διαμόρφωση του τουριστικού ρεύματος γενικά στην Ανατολική Μεσόγειο παραμένει η Τουρκία – και εν μέρει η Αίγυπτος και για αυτόν το λόγο αναγκαστικά υπάρχει μία στάση αναμονής για τις εξελίξεις που θα σημειωθούν εκεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έκθεση του Λονδίνου τα στοιχεία κατέγραφαν μία πτώση σε ποσοστό 64% για την Τουρκία, το οποίο φαίνεται να αυξάνεται μετά τα συνεχόμενα γεγονότα βίας και τρομοκρατίας στη γειτονική χώρα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024