Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Σιδηρόδρομος

Η Κίνα δημιουργεί το μεγαλύτερο δίκτυο τρένων υψηλής ταχύτητας

Θοδωρής Κουμέλης - 17 Ιανουάριος 2017, 13:45

Οι σχεδιαστές του σιδηροδρομικού δικτύου υψηλής ταχύτητας στην Κίνα πιστεύουν ότι φτιάχνοντας το δίκτυο αυτό έως τις πιο απομακρισμές περιοχές της χώρας τους βοηθά να δημιουργήσουν περισσότερες 'σιδηροδρομικές' πόλεις-κόμβους, ό,τι δηλαδή έκανε η Βρετανία και η Αμερική τον 19ο αιώνα.


Η Κίνα έχει δικαίως κατακτήσει τον τίτλο για τη χώρα με το μεγαλύτερο δίκτυο τρένων υψηλής ταχύτητας στον κόσμο, κατέχοντας 20.000 χλμ. γραμμών που απλώνονται σε ολόκληρη την επικράτειά της. Επίσης υπάρχουν σχέδια για την επέκταση του δικτύου αυτού κατά 15.000 χλμ. μέχρι το 2025.

Οι γραμμές για τρένα υψηλής ταχύτητας και οι σταθμοί έχουν χτιστεί ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες και ήσυχες περιοχές της χώρας, όπως στην επαρχία Anhui, όπου υπάρχουν λιγότεροι κάτοικοι και επιχειρήσεις σε σχέση με άλλες περιοχές της Κίνας

Οι σχεδιαστές του σιδηροδρομικού δικτύου υψηλής ταχύτητας στην Κίνα πιστεύουν ότι φτιάχνοντας το δίκτυο αυτό έως τις πιο απομακρισμές περιοχές της χώρας τους βοηθά να δημιουργήσουν περισσότερες “σιδηροδρομικές” πόλεις-κόμβους, ό,τι δηλαδή έκανε η Βρετανία και η Αμερική τον 19ο αιωνα.

Η πρώτη σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας κατασκευάστηκε στην Κίνα περίπου πριν από 5 χρόνια. Το 2011, το πρώτο τρένο υψηλής ταχύτητας έκανε την διαδρομή Πεκίνο - Σαγκάη. Από τότε το σιδηροδρομικό δίκτυο έχει αποδειχθεί ότι είναι απαραίτητο, ειδικά στις πυκνοκατοικημένες περιοχές της Κίνας. Οι ειδικοί όμως πιστεύουν ότι το να επενδύει κανείς τόσο πολύ στον συγκεκριμένο κλάδο και μάλιστα για να κατασκευάσει δίκτυο τρένων υψηλής ταχύτητας σε απομακρυσμένα μέρη δεν είναι τίποτα παραπάνω από σπατάλη χρημάτων.

Η Κίνα δε θέλει απλά να δημιουργήσει το μεγαλύτερο δίκτυο τρένων υψηλής ταχύτητας στον κόσμο, θέλει να δημιουργήσει μια οικονομία τύπου σιδηροδρόμων υψηλής ταχύτητας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top