Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Κίνα δημιουργεί το μεγαλύτερο δίκτυο τρένων υψηλής ταχύτητας
Σιδηρόδρομος

Η Κίνα δημιουργεί το μεγαλύτερο δίκτυο τρένων υψηλής ταχύτητας

Οι σχεδιαστές του σιδηροδρομικού δικτύου υψηλής ταχύτητας στην Κίνα πιστεύουν ότι φτιάχνοντας το δίκτυο αυτό έως τις πιο απομακρισμές περιοχές της χώρας τους βοηθά να δημιουργήσουν περισσότερες 'σιδηροδρομικές' πόλεις-κόμβους, ό,τι δηλαδή έκανε η Βρετανία και η Αμερική τον 19ο αιώνα.

Η Κίνα έχει δικαίως κατακτήσει τον τίτλο για τη χώρα με το μεγαλύτερο δίκτυο τρένων υψηλής ταχύτητας στον κόσμο, κατέχοντας 20.000 χλμ. γραμμών που απλώνονται σε ολόκληρη την επικράτειά της. Επίσης υπάρχουν σχέδια για την επέκταση του δικτύου αυτού κατά 15.000 χλμ. μέχρι το 2025.

Οι γραμμές για τρένα υψηλής ταχύτητας και οι σταθμοί έχουν χτιστεί ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες και ήσυχες περιοχές της χώρας, όπως στην επαρχία Anhui, όπου υπάρχουν λιγότεροι κάτοικοι και επιχειρήσεις σε σχέση με άλλες περιοχές της Κίνας

Οι σχεδιαστές του σιδηροδρομικού δικτύου υψηλής ταχύτητας στην Κίνα πιστεύουν ότι φτιάχνοντας το δίκτυο αυτό έως τις πιο απομακρισμές περιοχές της χώρας τους βοηθά να δημιουργήσουν περισσότερες “σιδηροδρομικές” πόλεις-κόμβους, ό,τι δηλαδή έκανε η Βρετανία και η Αμερική τον 19ο αιωνα.

Η πρώτη σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας κατασκευάστηκε στην Κίνα περίπου πριν από 5 χρόνια. Το 2011, το πρώτο τρένο υψηλής ταχύτητας έκανε την διαδρομή Πεκίνο – Σαγκάη. Από τότε το σιδηροδρομικό δίκτυο έχει αποδειχθεί ότι είναι απαραίτητο, ειδικά στις πυκνοκατοικημένες περιοχές της Κίνας. Οι ειδικοί όμως πιστεύουν ότι το να επενδύει κανείς τόσο πολύ στον συγκεκριμένο κλάδο και μάλιστα για να κατασκευάσει δίκτυο τρένων υψηλής ταχύτητας σε απομακρυσμένα μέρη δεν είναι τίποτα παραπάνω από σπατάλη χρημάτων.

Η Κίνα δε θέλει απλά να δημιουργήσει το μεγαλύτερο δίκτυο τρένων υψηλής ταχύτητας στον κόσμο, θέλει να δημιουργήσει μια οικονομία τύπου σιδηροδρόμων υψηλής ταχύτητας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024