Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Κίνα έγινε η όγδοη μεγαλύτερη αγορά κρουαζιέρας στον κόσμο
Κρουαζιέρα

Η Κίνα έγινε η όγδοη μεγαλύτερη αγορά κρουαζιέρας στον κόσμο

Συνολικά ένας αριθμός περίπου 2,12 εκατ. Κινέζων τουριστών αναχώρησαν για τις διακοπές τους από 10 μεγαλουπόλεις της χώρας, όπως Shanghai, Haikou, Guangzhou, Yantai, Dalian και Tianjin. Εικάζεται ότι η ετήσια αύξηση θα αγγίξει το 91%.

Για πρώτη φορά, η Κίνα σημείωσε το 2016 εξαιρετικά καλά νούμερα στους εξερχόμενους ταξιδιώτες κρουαζιέρας, όπως αποκάλυψε έρευνα που εξέδωσε ο China Cruise & Yacht Industry Association.

Συνολικά ένας αριθμός περίπου 2,12 εκατ. Κινέζων τουριστών αναχώρησαν για τις διακοπές τους από 10 μεγαλουπόλεις της χώρας, όπως Shanghai, Haikou, Guangzhou, Yantai, Dalian και Tianjin. Εικάζεται ότι η ετήσια αύξηση θα αγγίξει το 91%.

Επίσης ο αριθμός των τουριστών κρουαζιέρας που έκαναν υπερπόντια ταξίδια και επισκέφθηκαν τα 10 κινεζικά λιμάνια αυξήθηκαν κατά 8% περίπου, φτάνοντας το 1,38 εκατομμύριο το 2016.

Οι πόλεις Guangzhou, Tianjin και Shanghai αποτέλεσαν τα τρία κορυφαία λιμάνια της Κίνας, τα οποία υποδέχτηκαν μεγάλο αριθμό επιβατών τον περασμένο χρόνο, με ποσοστιαία συμμετοχή 65%, 16,3% και 7,2% της συνολικής εισερχόμενης και εξερχόμενης τουριστικής κίνησης αντίστοιχα. Έτσι λοιπόν η Κίνα έγινε η όγδοη μεγαλύτερη αγορά κρουαζιέρας στον κόσμο, με τους εγχώριους τουρίστες να συμπεριλαμβάνουν στα πλάνα των διακοπών τους διαφορετικές και καινούριες εμπειρίες τα τελευταία χρόνια.

Ο γενικός γραμματέας και εκτελεστικός αντιπρόεδρος του CCYIA, Zheng Weilang, δήλωσε ότι η τόσο θετική και αισιόδοξη βιομηχανία της κρουαζιέρας έχει κι αυτή κάποια τρωτά σημεία, όπως οι κακές, πολλές φορές, υπηρεσίες, που πρέπει να προσεχθούν και να διορθωθούν.

Ο Weilang πρόσθεσε επίσης ότι η Κίνα θα κάνει προσπάθειες να ενισχύσει την κατασκευή κρουαζιερόπλοιων, να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των λιμανιών της, καθώς και να αυξήσει τη χωρητικότητα όλων των κρουαζιερόπλοιών της.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024