Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Περισσότερες αναταράξεις στις μελλοντικές πτήσεις λόγω κλιματικής αλλαγής

Θοδωρής Κουμέλης - 23 Ιανουάριος 2017, 10:09

Σύμφωνα με έρευνα, οι πτήσεις από την Ευρώπη προς στη Βόρεια Αμερική στα τελευταία χρόνια του αιώνα που διανύουμε έχουν 170% πιθανότητες να αντιμετωπίσουν αναταράξεις, καθώς η κλιματική αλλαγή έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει διαταραχές και αστάθεια στην πτητική πορεία των αεροσκαφών.


Μετά από ενδελεχή εξέταση της αεροπορικής βιομηχανίας και της κλιματικής αλλαγής, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Reading στο Berkshire της Βρετανίας ανακάλυψαν ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες των αερομεταφορών ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κρίσιμες καταστάσεις στο κοντινό μέλλον, καθώς η δραστική αλλαγή του κλίματος επηρεάζει αρνητικά τις πτήσεις, προκαλώντας αεροπορικά ταξίδια με περισσότερες αναταράξεις.

Τα νέα δεδομένα αποκαλύφθηκαν από τους Lloyds του Λονδίνου κατά τη διάρκεια διάλεξης που διοργανώθηκε από το Insurance Institute of London στις 18 Ιανουαρίου. τη διάλεξη παρακολούθησαν πολλά στελέχη από τον ασφαλιστικό τομέα, διευθύνοντες σύμβουλοι εταιρειών, δικηγόροι, μεσίτες, ασφαλιστές και πολλές άλλες εξέχουσες προσωπικότητες.

Κατά τη διάρκεια της διάλεξης, ο δρ Paul Williams, ερευνητής του Royal Society University, εξήγησε στο ακροατήριό του το πως η κλιματική αλλαγή θα προκαλέσει περισσότερες δυσμενείς καιρικές συνθήκες και θα δημιουργήσει με τον καιρό περισσότερες αναταράξεις στις διεθνείς πτήσεις.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι πτήσεις από την Ευρώπη προς στη Βόρεια Αμερική στα τελευταία χρόνια του αιώνα που διανύουμε έχουν 170% πιθανότητες να αντιμετωπίσουν αναταράξεις, καθώς η κλιματική αλλαγή έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει διαταραχές και αστάθεια στην πτητική πορεία των αεροσκαφών. Επίσης, ισχυροί άνεμοι σε υψηλό υψομέτρο, από τον Ατλαντικό Ωκεανό με κατεύθυνση από τα δυτικά προς τα ανατολικά, θα καθιστούν ακόμα πιο δύσκολο για τους πιλότους τον έλεγχο των αεροσκαφών, καθώς η ακραία αλλαγή του καιρού μπορεί να αυξήσει τις αναταραχές έως και 40%.

Η έρευνα κατέδειξε επίσης ότι λόγω των αναταράξεων, τα αεροπορικά ταξίδια ίσως να γίνουν πιο ακριβά, καθώς η μετατροπή των αεροσκαφών λόγω ακριβώς των καιρικών συνθηκών θα μπορούσε να επιμηκύνει τη διαδρομή της πτήσης, αλλά και να αυξήσει την κατανάλωση καυσίμου, πράγμα που θα προκαλέσει, τελικά, περαιτέρω αλλαγή του κλίματος.

Σύμφωνα με τον δρ. Williams, η αεροπορική βιομηχανία έρχεται αντιμέτωπη με πιέσεις, ώστε να γίνει περισσότερο φιλική προς το περιβάλλον, αλλά έρευνες έχουν δείξει πως και η ίδια η βιομηχανία είναι ευαίσθητη στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι η αύξηση των αναταράξεων και του χρόνου των πτήσεων θα μπορούσαν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο τόσο στους επιβάτες, όσο και στην αεροπορική βιομηχανία και τις ασφαλιστικές βιομηχανίες.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top