Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΗ μαρίνα Αγίας Νάπας απτό παράδειγμα συνεργασίας της Κύπρου με την Αίγυπτο
Επενδύσεις

Η μαρίνα Αγίας Νάπας απτό παράδειγμα συνεργασίας της Κύπρου με την Αίγυπτο

Η Α' φάση του έργου περιλαμβάνει τις λιμενικές εργασίες οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε τρία χρόνια, ενώ το συνολικό έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε πέντε χρόνια και η επένδυση ανέρχεται σε 220 εκατ. ευρώ.

Απτό παράδειγμα της στενής συνεργασίας Κύπρου – Αιγύπτου είναι και η επένδυση Αιγύπτιου επιχειρηματία στην κατασκευή μαρίνας στην Αγία Νάπα, ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Χρίστος Μούστρας, τουριστικός λειτουργός Α’ στο Τμήμα Μάρκετινγκ του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, αρμόδιος για την ανάπτυξη τουριστικών αγορών, ανάμεσα στις οποίες και οι αραβικές χώρες.

Ο κ. Μούστρας χαιρέτησε την έναρξη των εργασιών κατασκευής της μαρίνας της Αγίας Νάπας, που προωθείται από την κυπριακή εταιρεία Καραμοντάνη σε συνεργασία με τον Αιγύπτιο επιχειρηματία Naquib Onsi Sawiris.

Ήδη, όπως είπε, “άρχισαν οι εργασίες, η Α’ φάση περιλαμβάνει τις λιμενικές εργασίες οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε τρία χρόνια, ενώ το συνολικό έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε πέντε χρόνια και η επένδυση ανέρχεται σε 220 εκατ. ευρώ”.

Σύμφωνα με τον κ. Μούστρα, η Β’ φάση του έργου περιλαμβάνει δύο πύργους 26 ορόφων και το εμπορικό κέντρο.

“Η μαρίνα”, σημείωσε, “θα μπορεί να φιλοξενεί 600 σκάφη και οι αναπτύξεις θα έχουν περίπου έκταση 30.000 τ.μ.”.

Τέλος, εξέφρασε την εκτίμηση πως το όλο έργο θα συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη του ναυτικού τουρισμού στην Κύπρο και ταυτόχρονα θα συμβάλει στην καθιέρωση της Κύπρου ως ενός ποιοτικού τουριστικού προορισμού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024