Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προορισμοί

Travelplanet24: Οι δημοφιλέστεροι μακρινοί προορισμοί για το 2017

Τατιάνα Ρόκου - 27 Ιανουάριος 2017, 15:39

Δημοφιλέστερο προορισμό, εκτός Ευρώπης, για το 2017, οι Έλληνες που έκλεισαν μέσω travelplanet24, αναδεικνύουν η Νέα Υόρκη.


Η travelplanet24 παρουσιάζει τους δημοφιλέστερους  μακρινούς προορισμούς για το 2017, με βάση τις προτιμήσεις των επιβατών.

Δημοφιλέστερος προορισμός, εκτός Ευρώπης, για το 2017, αναδεικνύεται η Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με τα στοιχεία των κρατήσεων της travelplanet24, το Τελ Αβίβ, η Μπανγκόκ και η Μελβούρνη έρχονται αμέσως μετά στις προτιμήσεις των Ελλήνων. Το Ντουμπάι έρχεται πέμπτο στους δημοφιλείς προορισμούς, ενώ στην έκτη θέση, βρίσκεται ένας ακόμη προορισμός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το Άμπου Ντάμπι. Τέλος, οι top 10 προορισμοί συμπληρώνονται με το Τορόντο, το Αχμενταμπάντ της Ινδίας, το Πεκίνο και το Χονγκ Κονγκ.Στις πέντε τοπ αεροπορικές εταιρείες για μακρινά ταξίδια, με φθίνουσα σειρά προτίμησης, βρίσκονται η Aegean Airlines, η Turkish Airlines, η Qatar Airways, η British Airways και η Etihad Airways. Ενδιαφέρον είναι επίσης το γεγονός ότι, η πλειοψηφία των επιβατών (97%) επιλέγουν να πετάξουν στην οικονομική θέση και μόλις το 3% των επιβατών ταξιδεύουν στην διακεκριμένη θέση (business class).

Το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων που επιλέγουν οι ταξιδιώτες για μακρινούς και εξωτικούς προορισμούς, κυμαίνεται κατά μέσο όρο στα 720€ ευρω (ανά κράτηση). Αναλυτικότερα, το φθηνότερο εισιτήριο έχει κόστος μόλις 45 ευρώ/άτομο για τη διαδρομή Αθήνα - Τελ Αβίβ και το ακριβότερο 3.240 ευρώ/άτομο για τη διαδρομή Αθήνα - Καοσιούνγκ, στην Ταϊβάν.

Όπως δείχνουν τα δεδομένα, οι Έλληνες προετοιμάζουν το ταξίδι τους αρκετά νωρίτερα από την ημέρα αναχώρησης και πραγματοποιούν την κράτησή τους για μακρινά ταξίδια, εκτός Ευρώπης, κατά μέσο όρο 80 ημέρες πριν την αναχώρηση. Τέλος, εξωτικούς και μακρινούς προορισμούς επιλέγουν κατά κύριο λόγο ταξιδιώτες ηλικίας 35-45 χρονών.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία συλλέχθηκαν από την travelplanet24 και αφορούν κρατήσεις που έγιναν από 01/01/2016 έως 23/01/2017 για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν το 2017 σε προορισμούς εκτός Ευρώπης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top