Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΟι Βρετανοί τουρίστες στρέφουν την πλάτη τους στις ΗΠΑ;
Τάσεις

Οι Βρετανοί τουρίστες στρέφουν την πλάτη τους στις ΗΠΑ;

Από τότε που ο Trump ανέλαβε τα προεδρικά καθήκοντά του, παρατηρήθηκε πτώση 15% στις αναζητήσεις για ταξίδια στις ΗΠΑ – και τόσο η σύγχυση από τις ανακοινώσεις του περασμένου Σαββατοκύριακου για τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς όσο και οι αντιδράσεις των ΜΜΕ θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν περαιτέρω αβεβαιότητα.

Οι Βρετανοί τουρίστες φαίνεται πως αποστρέφονται πλέον τις ΗΠΑ ως τουριστικό προορισμό, μετά τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρόεδρος και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ταξιδιωτικής ιστοσελίδας Cheapflights.

Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Andrew Shelton, αποκάλυψε ότι έχει υπάρξει πτώση 15% στις αναζητήσεις για αμερικανικούς προορισμούς από την ημερομηνία που ανέλαβε καθήκοντα νέου προέδρου ο Donald Trump (20 Ιανουαρίου).

“Βάσει της νέας πραγματικότητας στις ΗΠΑ, τα δεδομένα μας δείχνουν ότι οι Βρετανοί εκφράζουν την αποδοκιμασία τους για τον πρόεδρο με τα κλικ τους”, είπε. “Από τότε που ο Trump ανέλαβε τα καθήκοντά του, έχουμε δει μια πτώση 15% στις αναζητήσεις για ταξίδια στις ΗΠΑ – και τόσο η σύγχυση από τις ανακοινώσεις του περασμένου Σαββατοκύριακου για τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς όσο και οι αντιδράσεις των ΜΜΕ θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν περαιτέρω αβεβαιότητα.

Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να μιλήσουμε για “κατρακύλα” λόγω Trump. Γνωρίζουμε ότι οι Βρετανοί πολύ δύσκολα αποθαρρύνονται από την επιθυμία τους να ταξιδέψουν – αλλά είναι άστατοι. Αν αυτή η τάση συνεχιστεί, τότε οι τουριστικές αρχές των ΗΠΑ θα δουν ότι Βρετανοί δε θα σκέφτοντονται απαραίτητα ότι η ‘Αμερική έρχεται πρώτη’ (σ.σ. βάσει του σλόγκαν της προεκλογικής εκστρατείας του Trump, ‘America First’), όταν πρόκειται για τα σχέδια των διακοπών τους για φέτος με την ίδια βεβαιότητα που είχαν κατά το παρελθόν”.

Τα στατιστικά στοιχεία της Cheapflights βγήκαν στη δημοσιότητα εν μέσω διαμαρτυριών πυο κλιμακώνονται σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες για την ταξιδιωτική απαγόρευση Trump, με χιλιάδες επιβάτες να συνωστίζονται στα αεροδρόμια.

Διεθνείς πύλες μετακίνησης, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης, του Μαϊάμι, του Λος Άντζελες, του Ντάλας και της Μινεάπολης αντιμετώπισαν διαδηλώσεις, καθώς η παγκόσμια αντίδραση κατά των απαγορεύσεων μεγάλωσε.

Υπενθυμίζεται ότι η εκτελεστική εντολή του Trump απαγορεύει σε ταξιδιώτες από το Ιράν, το Ιράκ, τη Σομαλία, τη Συρία, το Σουδάν, τη Λιβύη και την Υεμένη την είσοδο στις ΗΠΑ για μια αρχική περίοδο 90 ημερών, καθώς και όλες οι αιτήσεις για το καθεστώς του πρόσφυγα, για 120 ημέρες.

Αεροπορικές εταιρείες μάλιστα παραπονέθηκαν ότι τους δόθηκε πολύ λίγος χρόνος για να συμμορφωθούν με τους νέους κανόνες, προσφέροντας στους επιβάτες τους επιστροφές χρημάτων την τελευταία στιγμή και ακυρωμένα εισιτήρια σε όσους επιβάτες επηρεάζονται.

Η Airbnb προσφέρει δωρεάν διαμονή σε παρατημένους ταξιδιώτες στα αεροδρόμια των ΗΠΑ
Σε μια κίνηση να βοηθήσει τους επιβάτες που η ταξιδιωτική απαγόρευση του Donald Trump τους “έπιασε” εν μέσω ταξιδιού προς τις ΗΠΑ, ο γενικός διευθυντής της Airbnb, Brian Chesky ανακοίνωσε ότι η εταιρεία θα προσφέρει δωρεάν διαμονή σε αυτούς τους επιβάτες. Δήλωσε ακόμη ότι η κίνηση απαγόρευσης όλων των ταξιδιωτων από τις 7 μουσουλμανικές χώρες “δεν είναι σωστή” και μέσω twitter ανέφερε ότι όποιος ταξιδιώτης έχει ξεμείνει σε αεροδρόμιο λόγω της απαγόρευσης και χρειάζεται ένα μέρος να μείνει, να επικοινωνήσει κατευθείαν μαζί του.

Εκτός της Airbnb, και αρκετές άλλες τεχνολογικές εταιρείες (Netflix, Google, Facebook, Microsoft κ.λπ.) εξέφρασαν την ανησυχία τους για την ταξιδιωτική απαγόρευση, καθώς οι περισσότερες από αυτές προσλαμβάνουν εξειδεικευμένο προσωπικό από αρκετές περιοχές του πλανήτη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024