Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ξενοδοχία

Χάκερς 'μπλόκαραν' το σύστημα των καρτών-κλειδιών σε αυστριακό ξενοδοχείο

Τατιάνα Ρόκου - 31 Ιανουάριος 2017, 15:45

Από τη στιγμή που οι χάκερ στοχοποίησαν και παραβίασαν το σύστημα ηλεκτρονικού κλειδώματος του ξενοδοχείου, μπλοκαρίστηκε το σύστημα στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου, που επαναπρογραμμάτιζε τις κάρτες-κλειδιά. Οι χάκερ απαίτησαν ως 'λύτρα' 1.500 ευρώ (σε Bitcoin) για να επιστρέψουν στη διεύθυνση του ξενοδοχείου τον έλεγχο του συστήματος.


Κυβερνοεπίθεση σε ένα από τα παλαιότερα ξενοδοχεία της Αυστρίας δημιούργησε πρόβλημα με τον επαναπρογραμματισμό των καρτών-κλειδιών στα δωμάτια του. Σημειώνεται ότι ήταν η τρίτη φορά που το ηλικίας 111 ετών 4στερο Romantik Seehotel Jaegerwirt αντιμετώπισε τέτοιου είδους επίθεση.

Από τη στιγμή που οι χάκερ στοχοποίησαν και παραβίασαν το σύστημα ηλεκτρονικού κλειδώματος του ξενοδοχείου, μπλοκαρίστηκε το σύστημα στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου, που επαναπρογραμμάτιζε τις κάρτες-κλειδιά.

Οι χάκερ απαίτησαν ως “λύτρα” 1.500 ευρώ (σε Bitcoin) για να επιστρέψουν στη διεύθυνση του ξενοδοχείου τον έλεγχο του συστήματος.

Κατά τη διάρκεια της κυβερνοεπίθεσης, το ξενοδοχείο ήταν γεμάτο με 180 πελάτες. Η διεύθυνση του ξενοδοχείου αναγκάστηκε να πληρώσει τα λύτρα στους χάκερ. Καθώς αυτοί παρέδωσαν τον έλεγχο του συστήματος, οι Αρχές ανακάλυψαν ότι είχαν αφήσει μια “κερκόπορτα” στο σύστημα, ανοιχτή για μελλοντικές κυβερνοεπιθέσεις.

Η διεύθυνση του ξενοδοχείου αντικατέστησε αργότερα ολόκληρο το σύστημα με τη βοήθεια τεχνικών, οι οποίοι και απομόνωσαν τα κρίσιμα σημεία του δικτύου του ξενοδοχείου.

Το περιστατικό πάντως οδήγησε τον διευθυντή του ξενοδοχείου Christoph Brandstaetter να αποφασίσει να επιστρέψει στις παλιές καλές κλειδαριές στα δωμάτια, αντί των ηλεκτρονικών, “ακριβώς όπως πριν 111 χρόνια”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top