Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟ Αλέξανδρος Μπουζίκας νικητής του Πανελλήνιου Διαγωνισμού για τον Καλύτερο Οινοχόο του 2017
Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων

Ο Αλέξανδρος Μπουζίκας νικητής του Πανελλήνιου Διαγωνισμού για τον Καλύτερο Οινοχόο του 2017

Ο Αλέξανδρος Μπουζίκας είναι ο φετινός νικητής που πρόκειται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Οινοχόων που θα διοργανωθεί από την Παγκόσμια Ένωση Sommelier (ASI) το 2020.

Τον καλύτερο Οινοχόο για το 2017 ανέδειξε ο διαγωνισμός που οργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων και ο κ. Αλέξανδρος Μπουζίκας είναι ο φετινός νικητής που πρόκειται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Οινοχόων που θα διοργανωθεί από την Παγκόσμια Ένωση Sommelier (ASI) το 2020.

Ο Αλέξανδρος Μπουζίκας, assistant sommelier στο Danai Beach Resort & Villas, διακρίθηκε ανάμεσα στους 15 συνολικά υποψηφίους που συμμετείχαν και μέσα από μία ιδιαίτερα απαιτητική προκριματική και τελική φάση.

Η πρώτη φάση του διαγωνισμού ξεκίνησε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου και περιλάμβανε γραπτές εξετάσεις και πρακτικές ασκήσεις σχετικά με το σερβίρισμα και την τεχνική μετάγγισης κρασιού. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, και ακολουθώντας τα πρότυπα τα Παγκόσμιας Ένωσης Οινοχόων, αναδείχθηκαν οι τρεις καλύτεροι, οι οποίοι πέρασαν στην τελική φάση του διαγωνισμού που έγινε παρουσία κοινού στο ξενοδοχείο Hilton Athens στις 30 Ιανουαρίου.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Οινοχόων πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της οινικής εκδήλωσης “Τα ΒορΟινά” και μέσα από τις διαδικασίες αναδείχθηκε η σπουδαιότητα του ρόλου του οινοχόου στο χώρο της γαστρονομίας στη χώρα μας.  

Στην τριάδα των νικητών τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Θεολόγος Πλακόπουλος (sommelier στο Danai beach resort & villas στη Χαλκιδική και στο εστιατόριο Radikal στη Θεσσαλονίκη) και την τρίτη θέση ο κ. Ελευθέριος Χανιαλίδης (sommelier και store manager των καταστημάτων Cava Vegera στην Αθήνα).

Ο διαγωνισμός οργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων και είχε τη στήριξη της Οίνοι Βορείου Ελλάδος (Χρυσός Χορηγός), της Deals και της Nespresso (Μεγάλοι Χορηγοί), της WSPC, της Metaxa, της Inedit και της Elit Vodka (Χορηγοί). Τόσο ο Χρυσός Χορηγός όσο και οι Μεγάλοι Χορηγοί και οι Χορηγοί πρόσφεραν στους νικητές ξεχωριστά δώρα που θα βοηθήσουν περεταίρω στην εκπαίδευση και τον εμπλουτισμό των γνώσεών τους όπως επίσης και εξαιρετικά προϊόντα.

Σημαντική ήταν επίσης η συμβολή των εταιρειών Acqua Panna & San Pellegrino, Xenex, Ευτυχιάδης, Τρικαλινός, Κτήμα Κυρ Γιάννη, Κτήμα Άλφα και Typeset, οι οποίες με την υποστήριξή τους βοήθησαν στην πραγματοποίηση του διαγωνισμού.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024