Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Στον Όμιλο Δασκαλαντωνάκη το Ξενία της Λάρισας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 08 Ιανουάριος 2002, 00:00

Ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη, στον οποίο ανήκει η ξενοδοχειακή αλυσίδα Grecotel<.>, θα πραγματοποιήσει στη Λάρισα επένδυση<...>

ύψους 10.270.000 ευρώ με βάση τη σύμβαση που υπέγραψε με τον Δήμο της Λάρισας για την εκμετάλλευση του εγκαταλειμμένου ξενοδοχείου Ξενία.

Συγκεκριμένα, η εταιρία Πηνειός A.E., που συστάθηκε ειδικά για την περίπτωση από τον όμιλο Δασκαλαντωνάκη, υπέγραψε πριν από λίγες ημέρες σύμβαση παραχώρησης με το Δήμο Λάρισας για την εκμετάλλευση του εγκαταλειμμένου "Ξενία", το οποίο θα μετατραπεί σε μία υπερσύγχρονη μονάδα πολλαπλών δυνατοτήτων.

Οι εργασίες σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς θα ολοκληρωθούν σε 12 έως 15 μήνες και το μίσθωμα που συμφωνήθηκε ανέρχεται σε 23.917,83 ευρώ από την ημέρα λειτουργίας του συγκροτήματος, ενώ μέχρι τότε η εταιρία Πηνειός A.E. θα καταβάλει στο Δήμο Λάρισας το ποσό των 2.935 ευρώ.

Το ξενοδοχείο που ανήκε στον EOT μέχρι πέρυσι είναι έργο του αρχιτέκτονα Κωνσταντινίδη και βρίσκεται σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 20 στρεμμάτων εντός σχεδίου πόλης επί της οδού Φαρσάλων.

Στόχος της εταιρίας Grecotel είναι η κατασκευή συνεδριακού κέντρου, αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, κέντρου θαλασσοθεραπείας με εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, υπαιθρίων εγκαταστάσεων παροχής εστίασης, καταστημάτων, καθώς και ξενοδοχείου πέντε αστέρων δυναμικότητας 200 κλινών.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον κ. Παν. Δασκαλαντωνάκη, ο δήμαρχος Λάρισας κ. Κων. Τζανακούλης δήλωσε ότι ο Δήμος αξιοποίησε κατά τον καλύτερο τρόπο το Ξενία και ότι η επένδυση θα αποδώσει τα μέγιστα και για τις δύο πλευρές.

'Στόχος είναι η Λάρισα να γίνει κεντρικός πόλος ανάπτυξης, καθώς οι αίθουσες πολλαπλών χρήσεων που θα κατασκευαστούν θα μπορούν να φιλοξενούν και διεθνή συνέδρια' είπε ο κ. Tζανακούλης. Aπό την πλευρά του ο κ. Δασκαλαντωνάκης τόνισε ότι 'η Λάρισα και η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας αποτελούν ένα σημείο στο οποίο ήθελε από καιρό να δραστηριοποιηθεί η Grecotel. To Ξενία Λάρισας που εντάσσεται στην αλυσίδα μεγαλώνει την επιχειρηματική δυναμικότητά μας, που αρχίζει από την Αλεξανδρούπολη και φτάνει μέχρι το Ηράκλειο της Κρήτης'.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top