Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΕνημέρωση της ΣΕΤΚΕ προς τους επιχειρηματίες ενοικιαζόμενων Πιερίας – Ημαθίας – Πέλλας
Ενοικιαζόμενα

Ενημέρωση της ΣΕΤΚΕ προς τους επιχειρηματίες ενοικιαζόμενων Πιερίας – Ημαθίας – Πέλλας

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Πιερίας – Ημαθίας – Πέλλας παρουσίασε τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον κλάδο, δίνοντας έμφαση στο προσφυγικό, το ασφαλιστικό σύστημα, το φορολογικό, τα παράνομα καταλύματα και την άγρα πελατών.

Ανοιχτές Συνελεύσεις για τα μέλη της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Πιερίας – Ημαθίας – Πέλλας και των συλλόγων – μελών της πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο Νέων Πόρων Πιερίας, και το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στο Επιμελητήριο Πιερίας.

Οι επιχειρηματίες ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων είχαν για πρώτη φορά την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας, πλήθος ιδιοκτητών και επιχειρηματιών ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρ. Βεΐδαμενίδης, καλωσόρισε το κοινό, ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΣΕΤΚΕ, κ. Παναγιώτη Τοκούζη για την παρουσία του στο νομό Πιερίας, αλλά και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου, για τη φιλοξενία  και την υποστήριξη του όλα τα χρόνια προς την Ομοσπονδία.

Ο κ. Βεΐδαμενίδης παρουσίασε τα σοβαρά και χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούν τον κλάδο, δίνοντας έμφαση στο προσφυγικό, το ασφαλιστικό σύστημα, το φορολογικό, τα παράνομα καταλύματα και την άγρα πελατών.

Ο κ. Τοκούζης στη συνέχεια ανέπτυξε όλα τα θέματα δίνοντας ενημέρωση αλλά και απαντήσεις στα θέματα που αφορούν στους Επιχειρηματίες Ενοικιαζομένων Δωματίων, τονίζοντας το δυσμενές, σημερινό, Επιχειρηματικό Περιβάλλον και ενημέρωσε για τις αλλαγές που θα υπάρξουν στο νέο Ασφαλιστικό, στο νέο φορολογικό, τη θέση της ΣΕΤΚΕ σχετικά με την κατηγοριοποίηση των καταλυμάτων, τους σχεδιασμούς και τις πρωτοβουλίες της νέας διοίκησης της ΣΕΤΚΕ, αλλά και την ανάγκη εξωστρέφειας αυτής.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη συμβολή των μικρών τουριστικών καταλυμάτων στην τοπική οικονομία και τη δυναμική του κλάδου, ο οποίος πρέπει να πάρει τη θέση που του αξίζει σε όλα τα κέντρα αποφάσεων.

Τόνισε επίσης την ανάγκη στροφής προς το Διαδίκτυο και ενημέρωσε για την Κάρτα Μέλους της ΣΕΤΚΕ, μια καινοτομία της νέας Διοίκησης η οποία δίνει μεγάλη σημασία στο διαδίκτυο. Η κάρτα μέλους της ΣΕΤΚΕ θα δίνεται μόνο στα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη των κατά τόπους Συλλόγων. Με την κάρτα αυτή, η οποία θα έχει επάνω έναν μοναδικό κωδικό κατά επιχείρηση, θα δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης καταρχάς στα δεδομένα της ιστοσελίδας της ΣΕΤΚΕ και ταυτόχρονα ενημέρωση για όλα τα νομοσχέδια και τις τροποποιήσεις που αφορούν τον κλάδο, θα δίνει επίσης και μοναδικά προνόμια στους κατόχους, σε επιχειρήσεις όχι μόνο πανελλαδικής εμβέλειας αλλά και με τις κατά τόπους εμπορικές και επαγγελματικές επιχειρήσεις.

Μετά το τέλος της ομιλίας του, ακολούθησε ανοιχτός διάλογος με τους παρευρισκομένους, όπου δόθηκαν απαντήσεις σε επιμέρους θέματα ικανοποιώντας όλους με την αμεσότητα του και τη προθυμία του να δώσει απαντήσεις σε όλους, για όλα τα ζητήματα.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024