Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Μηχανές μετα-αναζήτησης

Η Priceline Group εξαγοράζει τη Momondo Group

Θοδωρής Κουμέλης - 08 Φεβρουάριος 2017, 15:15

Ο Όμιλος Momondo, ο οποίος λειτουργεί το Momondo, ευρωπαϊκή ταξιδιωτική μηχανή μετα-αναζήτησης, καθώς και το Cheapflights, πλατφόρμα σύγκρισης πτήσεων και προσφορών ταξιδιών θα υπαχθεί υπο το εμπορικό ταξιδιωτικό σήμα του Ομίλου Priceline, KAYAK.


Η Priceline Group Inc. ανακοίνωσε ότι υπέγραψε οριστική συμφωνία για την εξαγορά του Ομίλου Momondo, σύμφωνα με την οποία ο Όμιλος Priceline θα αποκτήσει όλες τις μετοχές της εταιρείας Momondo στην τιμή των 550 εκατ. δολ. Ο Όμιλος Momondo, ο οποίος λειτουργεί το Momondo, κορυφαία ευρωπαϊκή ταξιδιωτική μηχανή μετα-αναζήτησης, που προσφέρει πτήσεις, ξενοδοχεία και ενοικιάσεις αυτοκινήτων, καθώς και το Cheapflights, δημοφιλής πλατφόρμα σύγκρισης πτήσεων και προσφορών ταξιδιών θα υπαχθεί υπο το κορυφαίο εμπορικό ταξιδιωτικό σήμα του Ομίλου Priceline, KAYAK.“Η μετα-αναζήτηση είναι ελκυστική στους καταναλωτές και είμαστε πρόθυμοι να επεκτείνουμε την παγκόσμια παρουσία μας”, δήλωσε ο Glenn Fogel, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Priceline. “Τα Momondo και Cheapflights θα είναι πολύ καλές προσθήκες στο μετα-χαρτοφυλάκιό μας από το KAYAK”.

Τα Momondo και Cheapflights είναι σπουδαία προϊόντα που εξυπηρετούν πιστούς σε αυτά χρήστες σε ολόκληρη την Ευρώπη”, δήλωσε ο Steve Hafner, διευθύνων σύμβουλος της KAYAK. “Ανυπομονούμε να μάθουμε απ‘αυτούς και να μοιραστούμε βέλτιστες πρακτικές, καθώς τα εμπορικά μας σήματα επεκτείνονται διεθνώς”.

“Ο Όμιλος Priceline έχει ένα αποδεδειγμένο ‘ιστορικό’ επιτυχούς λειτουργίας πελατοκεντρικών ταξιδιωτικών εμπορικών σημάτων σε όλο τον κόσμο”, επεσήμανε ο Hugo Burge, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Momondo. “Δε θα μπορούσε να είμασταν πιο ενθουσιασμένοι που θα συμμετάσχουμε σε έναν τέτοιο καταξιωμένο όμιλο αγαπημένων μαρκών και να ενώσουμε τις δυνάμεις τους με την KAYAK, για να προσφέρουμε ό,τι καλύτερο όσον αφορά στη μετα-αναζήτηση, για την ολοένα και μεγαλύτερη πελατειακή μας σε όλο τον κόσμο”.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του έτους, ενώ υπόκειται σε έγκριση από τις αρμόδιες Αρχές. Με έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Κοπεγχάγη και με γραφεία στη Βοστόνη, ο Όμιλος Momondo, μέλος σήμερα του χαρτοφυλακίου της εταιρείας Great Hill Partners, θα υπαχθεί διοικητικά στον διευθύνοντα σύμβουλο της KAYAK, Steve Hafner μετά την εξαγορά.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top