Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠλατφόρμα για την ασφάλεια των τουριστών από τον ΚΟΤ
Κύπρος

Πλατφόρμα για την ασφάλεια των τουριστών από τον ΚΟΤ

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού ενημέρωσε ότι τον ερχόμενο Απρίλιο θα διοργανώσει νέο εργαστήριο για αξιόλογη των δράσεων της πλατφόρμας και για προγραμματισμό των δράσεων που θα υλοποιηθούν την επερχόμενη τουριστική περίοδο.

Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία εκδήλωση στην κατοικία του Υπάτου Αρμοστή της Βρετανίας με θέμα τη λειτουργία της Πλατφόρμας για την Ασφάλεια των Τουριστών που ιδρύθηκε από τον ΚΟΤ το 2015, σε στενή συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία της Βρετανίας.

Ο Ύπατος Αρμοστής εξέφρασε την ικανοποίησή του από την αποτίμηση του έργου της πλατφόρμας, καθώς και την πρόθεση της Υπάτης Αρμοστείας να προβάλει τις δράσεις της πλατφόρμας, με κοινό γνώμονα την ασφάλεια των τουριστών. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην σημαντική αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Βρετανία προς την Κύπρο και την σημασία που έχει η ασφάλεια των τουριστών σήμερα διεθνώς.

Η κα Τιτίνα Λοϊζίδου, μέλος του Δ.Σ. ΚΟΤ και συντονίστρια της Πλατφόρμας, χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Υπάτης Αρμοστείας, η οποία υπήρξε από την αρχή στενός αρωγός και συνεργάτης με τον ΚΟΤ, στη σύσταση και επιτυχή εφαρμογή της. Επεσήμανε την πολύ καλή εικόνα της Κύπρου στα θέματα της  ασφάλειας των τουριστών και επιβεβαίωσε την δέσμευση του Οργανισμού να συνεχίσει την αποτελεσματική εργασία της συντονιστικής Πλατφόρμας. Έκανε ειδική αναφορά στις έρευνες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο τον τελευταίο καιρό, οι οποίες δίνουν μία από τις πρώτες θέσεις στην Κύπρο ως ασφαλή τουριστικό προορισμό. Ευχαρίστησε όλους τους εταίρους της πλατφόρμας που ξεπερνούν τους 40 για τη συμβολή και το έργο τους. Επισήμανε  την σημασία των συνεργειών που αναπτύχθηκαν μεταξύ του ιδιωτικού και του  δημόσιου τομέα αλλά και τον ρόλο των μη κερδοσκοπικών οργανισμών Cymepa και Reaction που συμμετέχουν στην Πλατφόρμα.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα κυριότερα αποτελέσματα των Ομάδων Εργασίας που συμμετέχουν στην Πλατφόρμα και επικεντρώνονται στις ακόλουθες θεματικές: Πρόσβαση στο αλκοόλ, ασφάλεια λουόμενων και παραλιών, θέματα υγείας και νοσηλείας, τροχαίων δυστυχημάτων, μεταφορών και διεθνούς συνεργασίας.

Αναγνωρίστηκε επίσης η ανάγκη μεγαλύτερης προβολής των δράσεων της Πλατφόρμας στην Κύπρο και στο εξωτερικό γεγονός που θα διασφαλίσει σημαντικά οφέλη για την Κύπρο ως τουριστικό προορισμό.

Κατά την παρουσίαση των δράσεων της πλατφόρμας, πέραν των αποτελεσμάτων που υλοποιήθηκαν μέχρι σήμερα, ανακοινώθηκαν πρόσθετες  νέες δράσεις όπως η προσφορά εφαρμογής σε κινήματά τηλέφωνα για θέματα της ασφάλειας των τουριστών που θα καλύπτει, πέραν της Κύπρου, την Ελλάδα και τη Μάλτα και ο προγραμματισμός νέων σεμιναρίων για την υπεύθυνη πώληση αλκοόλ και τους οδηγούς ταξί, που θα διοργανώσει ο ΚΟΤ την άνοιξη.
 
Ο ΚΟΤ ενημέρωσε επίσης τους παρευρισκόμενους ότι τον Απρίλιο θα διοργανώσει νέο εργαστήριο για αξιόλογη των δράσεων της πλατφόρμας και για προγραμματισμό των δράσεων που θα υλοποιηθούν την επερχόμενη τουριστική περίοδο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο δήμαρχος Αγίας Νάπας, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, των ξενοδόχων, των Εταιρειών Τουριστικής Ανάπτυξης, του Υπουργείου Υγείας και του ΚΟΤ, καθώς και μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί και αξιωματούχοι της Ύπατης Αρμοστείας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024