Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προορισμός

Οι Ρώσοι τουρίστες επιστρέφουν στην Αίγυπτο

Θοδωρής Κουμέλης - 14 Φεβρουάριος 2017, 15:24

Το 2015, οι Ρώσοι τουρίστες αντιπροσώπευαν περίπου το 67,9% των τουριστών της Αιγύπτου.


Οι ρωσικές πτήσεις προς την Αίγυπτο πιθανόν σύντομα θα ξαναρχίσουν, ξεκινώντας από τις 23 Φεβρουαρίου 2017. Τα αεροπλάνα θα πετούν προς τρία αιγυπτιακά αεροδρόμια (Hurghada, Sharm El-Sheikh και Κάιρο).

Οι αρχές των αιγυπτιακών αεροδρομίων έχουν τοποθετήσεις βιομετρικούς σαρωτές (με έλεγχο της ίριδας του ματιού) από τη Ρωσία. Όλοι τους θα εγκατασταθούν στο Terminal 2 του αεροδρομίου Sharm El-Sheikh, εκεί που θα εκτελούνται διεθνείς πτήσεις προς τη Ρωσία, για μέγιστη μεγάλη αεροπορική ασφάλεια. Τα ποσοστά στον αιγυπτιακό τουρισμό μειώθηκαν κατά 51,2% το α’ εξάμηνο του 2016, αμέσως μετά το ρωσικό αεροπορικό δυστύχημα πάνω από τη χερσόνησο του Σινά, σύμφωνα με την Κεντρική Στατιστική Υπηρεσία CAPMAS.

Κατά συνέπεια, ορισμένα ευρωπαϊκά έθνη, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, αναγκάστηκαν να αναστείλουν τις πτήσεις τους από και προς το θέρετρο του Sharm El-Sheikh λόγω ανησυχιών των μυστικών υπηρεσιών τους - κάτι που αποτέλεσε σκληρό πλήγμα στον τομέα του τουρισμού της Αιγύπτου.

Το Υπουργείο Τουρισμού της Αιγύπτου δημοσίευσε στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι οι μηνιαίες απώλειες της χώρας ανέρχονται στα 173 εκατ. δολ.

Τότε όμως άνοιξε το τρίτο ρωσικό προξενείο στην Αίγυπτο, στην Hurghada, στις 22 Ιανουαρίου. Εντάχθηκε μαζί με τα υπάρχοντα δύο στην Αλεξάνδρεια και το Κάιρο, προκειμένου να παράσχει προξενικές υπηρεσίες στους 20.000 Ρώσους μόνιμους κατοίκους Αιγύπτου και τους τουρίστες.

Ο Hossam Akawy, εμπειρογνώμων του τουρισμού και μέλος του Συνδέσμου Επενδυτών Τουρισμού στην Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσε ότι η λειτουργία του τρίτου προξενείου σηματοδοτεί ένα θετικό βήμα, το οποίο θα επιτρέψει στην αιγυπτιακή τουριστική βιομηχανία να επανακάμψει αρκετά σύντομα.

Το 2015, οι Ρώσοι τουρίστες αντιπροσώπευαν περίπου το 67,9% των τουριστών της Αιγύπτου. Στοιχεία της CAPMAS δείχνουν ότι οι κορυφαίες τρεις χώρες που είχαν βοηθήσει να κρατηθεί ο τουρισμός της Αιγύπτου ισχυρός το 2014 ήταν η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ρωσία. Χώρες όπως η Δανία, η Σουηδία, η Νορβηγία και η Φινλανδία συνέπλευσαν με τη Ρωσία και απέσυραν την ταξιδιωτική απαγόρευση προς τη χερσόνησο του Σινά, που ήταν σε ισχύ περισσότερο από ένα χρόνο.

Ο Mohamed Al-Hassanein, μέλος του Επιμελητηρίου Τουριστικών Επιχειρήσεων στην Ομοσπονδία Αιγυπτιακών Εμπορικών Επιμελητηρίων, δήλωσε ότι η τουριστική αγορά θα αρχίσει να αισθάνεται τις θετικές επιπτώσεις της επανέναρξης των εν λόγω πτήσεων από τη Ρωσία στις αρχές Οκτωβρίου 2017.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top