Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΈργα 1,5 εκατ. ευρώ για βελτίωση των εγκαταστάσεων στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου
Αεροδρόμια

Έργα 1,5 εκατ. ευρώ για βελτίωση των εγκαταστάσεων στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου

'Το αεροδρόμιο 'Νίκος Καζαντζάκης' εδώ και χρόνια λειτουργεί οριακά. Αυτό που έχουμε προσπαθήσει -και φέτος φάνηκε η διαφορά, παρ’ ότι είχαμε πολύ μεγάλη αύξηση του τουρισμού το αεροδρόμιο γιατί έχει πάρα πολλά προβλήματα', λέει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Βασιλείου Κεγκέρογλου, σχετικά με την επίσπευση των αναγκαίων παρεμβάσεων στο αεροδρόμιο “Ν. Καζαντζάκης” στο Ηράκλειο Κρήτης, δήλωσε:

“Το Ηράκλειο δε χρειάζεται μια απλή αναβάθμιση του υπάρχοντος αεροδρομίου. Χρειάζεται νέο αεροδρόμιο. Γνωρίζετε ότι για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι τρέχει ο διαγωνισμός. Ολοκληρώνεται η πρώτη φάση και επομένως λογικά θα έχουμε μέσα στον χρόνο πλειοδότη και σε μια μία πενταετία θα έχουμε νέο αερολιμένα.

Γι’αυτά τα πέντε χρόνια, όμως, το Ηράκλειο και η Κρήτη όντως δεν μπορούν να περιμένουν. Το αεροδρόμιο ‘Νίκος Καζαντζάκης’ εδώ και χρόνια λειτουργεί οριακά. Αυτό που έχουμε προσπαθήσει -και φέτος φάνηκε η διαφορά, παρ’ ότι είχαμε πολύ μεγάλη αύξηση του τουρισμού και των επισκεπτών- είναι να μην καταρρεύσει το αεροδρόμιο γιατί έχει πάρα πολλά προβλήματα. Σε αυτό το πλαίσιο έγιναν μία σειρά από μικρά έργα. Αν θέλετε να σας δώσω τη λίστα από το υπουργείο και από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Τα στοιχεία είναι στην απάντηση των υπηρεσιών. Ενδεικτικά, σας λέω ότι υπήρχαν φθορές που αποκαταστάθηκαν, όπως το ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος, τα κλιματιστικά -αν θυμάμαι καλά, ένα καλοκαίρι είχαμε και λιποθυμίες πριν αναλάβουμε εμείς ως Κυβέρνηση-, έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και μέσα στον χρόνο έχουν προγραμματιστεί αντίστοιχα έργα τόσο για την αναβάθμιση της πίστας, όσο και των εγκαταστάσεων του υπάρχοντος αεροσταθμού ύψους περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.

Καταθέτω, επίσης, και το έγγραφο που δείχνει ότι έχουμε εντάξει στον προϋπολογισμό του υπουργείο έργο ύψους 2 εκατ. ευρώ με συγκεκριμένο ενάριθμο με τίτλο ‘Επέκταση και προσθήκη κτιριακού συγκροτήματος και συν διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου του ‘Νίκος Καζαντζάκης’, προκειμένου να μπορέσουμε να πάμε στην αναβάθμιση.

Για τα δύο πολύ σημαντικά θέματα που θέσατε, έχω να σας πω -από αυτά που οφείλω να σας ενημερώσω- ότι για την ανατολική επέκταση του αεροδρομίου τη μελέτη την έχει αναλάβει ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου. Είμαστε σε μια πολύ στενή συνεργασία, έχει ολοκληρωθεί η οριστική μελέτη από τον Οργανισμό Λιμένος και περιμένουμε τη διορθωμένη υποβολή της συνολικής μελέτης. Μόλις ολοκληρωθούν και κατατεθούν οι μελέτες, τότε θα ακολουθήσει η έγκριση πίστωσης από τον αρμόδιο φορέα που είναι η υπηρεσία ΕΥΔΕ – ΚΣΣΥ.

Για τη βόρεια επέκταση και την αναρρύθμιση των αιθουσών, όντως τα ΚΑΕ λένε -και έχουν δεσμευτεί- ότι θα προχωρήσουν και την οριστική μελέτη, αλλά και τη χρηματοδότηση.

Η τελευταία επαφή που είχαμε ήταν στο τέλος του Οκτώβρη του 2016. Υπέβαλαν ένα γενικό σχέδιο και έκτοτε αναμένεται η σύμφωνα με τη δέσμευσή τους υποβολή του πλήρους φακέλου μελέτης και κατασκευής αυτής της νέας πρότασης. Πραγματικά, ακόμη και αύριο το πρωί αν θέλουν τα ΚΑΕ, ας έλθουν στο γραφείο μου, για να προχωρήσουμε”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024