Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Έκλεισε το θρυλικό ξενοδοχείο Intourist της Μόσχας

Θοδωρής Κουμέλης - 09 Ιανουάριος 2002, 00:00

Έκλεισε το ξενοδοχείο Intourist<.> της Μόσχα<.>ς που σχεδόν αποκλειστικά εξυπηρετούσε τους ξένους τουρίστες επί εποχής Σοβιετικής Ένωσης<...>

, μετέδωσε η ρωσική τηλεόραση. Το 20όροφο κτίριο, που βρίσκεται κοντά στο Κρεμλίνο και στην κόκκινη πλατεία, θα κατεδαφισθεί την Άνοιξη σύμφωνα με το κανάλι TV6 της ρωσικής τηλεόρασης και το κρατικό RTR, για να δώσει την θέση του σε ένα πιο σύγχρονο μικρότερο και πολυτελές ξενοδοχείο, που θα ολοκληρωθεί το 2004. Το Associated Press ανακοίνωσε πως το τηλέφωνο στο ξενοδοχείο έπαψε πλέον να απαντά από προχθές Δευτέρα.

Ο κ. Alexander Kudryavtsev, πρόεδρος της Ακαδημίας Αρχιτεκτονικής της Ρωσίας δήλωσε στο κανάλι RTR ότι η αρχιτεκτονική του Intourist δεν θα λείψει από την περιοχή γιατί "από την αρχή ήταν ξένο με τα τριγύρω κτίρια. Χαλούσε την ιστορική θέα της Μόσχας και την ωραία θέα από το Κρεμλίνο". Όπως όμως ανακοίνωσε ο κ. Vakhtang Tsulaya γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου, το πελώριο κτίριο αποτελούσε ένα σημείο αναφοράς για την περιοχή και ήταν κτισμένο σύμφωνα με το στυλ της δεκαετίας του 1970. Επίσης, δήλωσε ότι εξυπηρετούσε πολύ την διακίνηση αλλά και την εποπτεία των ξένων τουριστών την περίοδο της Σοβιετικής Ένωσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι παρόλο που στις μέρες μας οι τουρίστες έχουν να διαλέξουν από ένα μεγάλο εύρος ξενοδοχείων στην Μόσχα, πολλοί προτιμούσαν το Intourist που δεν ήταν καθόλου ακριβό και η τοποθεσία του ήταν πολύ κεντρική.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top