Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΆνοδος 30% στις πωλήσεις για Ελλάδα καταγράφει η Kuoni
TOs

Άνοδος 30% στις πωλήσεις για Ελλάδα καταγράφει η Kuoni

Αξιοσημείωτη ανάκαμψη της ζήτησης για ταξίδια στην Ελλάδα, τον Άγιο Μαυρίκιο, τη Μαλαισία και το Βόρνεο, τον Καναδά, τη Νότια Αφρική και την Κόστα Ρίκα το 2017.

H Kuoni αναφέρει ένα ισχυρό ξεκίνημα στις πωλήσεις διακοπών για το 2017, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Derek Jones, να υποστηρίζει ότι “το ταξίδι δεν ήταν ποτέ πιο συναρπαστικό”. Ο Jones δήλωσε: “Παρά το ότι βαδίζουμε μια από τις πιο ταραχώδεις πολιτικά περιόδους που έχω δει στη ζωή μου, είναι ακόμα πολύ ξεκάθαρο ότι το ταξίδι έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος του τρόπου ζωής των ανθρώπων και η δίψα για αυτό είναι ακόμα πάρα πολύ μεγάλη”.

Το “value-for-money” παραμένει πολύ σημαντικό για τους Βρετανούς τουρίστες, με τη ζήτηση για τα all-inclusive ταξίδια να βρίσκονται σε σημαντική άνοδο, σύμφωνα με το Worldwide Trends Report 2017, που δημοσίευσε η Kuoni.

Πολλοί πελάτες της Kuoni επιλέγουν την Ευρώπη για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Παρά την υποτίμηση της στερλίνας, εξακολουθεί να υπάρχει ζήτηση για premium διακοπές μικρών αποστάσεων, ιδίως για την Ελλάδα, η οποία εμφανίζει αύξηση 30% στις πωλήσεις σε σχέση με πέρυσι.

Οι πωλήσεις για Κροατία είναι επίσης σε υψηλά επίπεδα, ενώ νέα απευθείας πτήση της British Airways από το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου προς την Κόστα Ρίκα βοήθησε αυτόν τον μεγάλης απόστασης προορισμό να δει τις πωλήσεις του έως και 310% αυξημένες σε σχέση με πέρυσι.

Ο τουριστικός οργανισμός αναφέρει ότι η ζήτηση για βιωματικά ταξίδια βρίσκονται σε αύξηση, με τους πελάτες να κάνουν κρατήσεις για ταξίδια εμπειριών, όπως για παράδειγμα παραγωγή σοκολάτας στην St. Lucia και μαθήματα μαγειρικής στη Νότια Αφρική, σύμφωνα με την έρευνα.

Τα νησιά-θέρετρα των Μαλδίβων συνεχίζουν να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας της Kuoni με τους best-seller προορισμούς για premium ταξίδι, υπήρξε όμως επίσης μια αξιοσημείωτη ανάκαμψη της ζήτησης για ταξίδια στην Ελλάδα, τον Άγιο Μαυρίκιο, τη Μαλαισία και το Βόρνεο, τον Καναδά, τη Νότια Αφρική και την Κόστα Ρίκα.

Ο Καναδάς κάνει την πρώτη εμφάνισή του στο top20 της Kuoni, ανεβαίνοντας τέσσερις θέσεις και φτάνοντας στην 19η, πράγμα το οποίο ισχυρίζεται η Kuoni ότι ενισχύεται εν μέρει από την τουριστική καμπάνια του πρωθυπουργού Justin Trudeau “Cool Not Cold” για να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες στη γαστρονομική σκηνή της χώρας, στις ζωντανές πόλεις και τις περιπέτειες στο εθνικά πάρκα της χώρας.

Τέλος, η εξασθενημένη αξία του νοτιοαφρικανικού rand έχει βοηθήσει να προσελκυσθούν περισσότεροι τουρίστες στον προορισμό αυτό, και γι’αυτόν τον λόγο προκύπτει η αύξηση 15 θέσεων της Νοτίου Αφρικής στη λίστα των best-sellers προορισμών.

Οι top-20 κορυφαίοι προορισμοί σε πωλήσεις για το 2017 για την Kuoni
1. Μαλδίβες
2. Μαυρίκιος
3. Σρι Λάνκα
4. Ταϊλάνδη
5. ΗΠΑ
6. Ινδονησία (Μπαλί)
7. Ιταλία
8. Αντίγκουα
9. Μπαρμπέιντος
10. Μαλαισία
11. Ινδία
12. Αγία Λουκία
13. Βιετνάμ
14. Μεξικό
15. Νότια Αφρική
16. Κούβα
17. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
18. Αυστραλία
19. Καναδάς (23ος προορισμός το 2016)
20. Νέα Ζηλανδία (22ος προορισμός το 2016)

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024