Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαThe Mosimann Collection, ένα έργο γαστρονομικής κληρονομιάς από το Swiss Education Group
Γαστρονομία

The Mosimann Collection, ένα έργο γαστρονομικής κληρονομιάς από το Swiss Education Group

Η ιδιωτική συλλογή του Anton Mosimann, ενός παγκοσμίου φήμης Ελβετού σεφ και αξιωματικού του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (ΟΒΕ) περιλαμβάνει χιλιάδες σπάνια αντικείμενα, όπως παλιά βιβλία μαγειρικής, κάρτες από το βασιλικό μενού, μαγειρικά σκεύη, προσωπικά ενθύμια και έργα τέχνης.

Το Swiss Education Group, το κορυφαίο ελβετικό δίκτυο παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών Hotel Management, εγκαινίασε το The Mosimann
Collection, ένα έργο γαστρονομικής κληρονομιάς, που ολοκληρώθηκε μετά από πέντε χρόνια εργασίας και βρίσκεται στο campus του César Ritz College στο Le Bouveret στην Ελβετία. Η ιδιωτική συλλογή του Anton Mosimann, ενός παγκοσμίου φήμης Ελβετού σεφ και αξιωματικού του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (ΟΒΕ) περιλαμβάνει χιλιάδες σπάνια αντικείμενα, όπως παλιά βιβλία μαγειρικής, κάρτες από το βασιλικό μενού, μαγειρικά σκεύη, προσωπικά ενθύμια και έργα τέχνης. Αυτή η συλλογή, η οποία αποδεικνύει το πάθος του για τη γαστρονομία και την μοναδική του καριέρα, εκτίθεται μόνιμα στο χώρο της σχολής, με ελεύθερη είσοδο.

“Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα το γεγονός ότι το Swiss Education Group επιμελήθηκε τη μόνιμη έκθεση της γαστρονομικής μου συλλογής. Όνειρο μου ήταν πάντα να μπορέσω να συγκεντρώσω όλα αυτά τα κομμάτια μαζί προκειμένου να βοηθήσω όσους κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο χώρο του catering. Πότε μου δεν φανταζόμουν ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο και σε ένα τόσο μαγευτικό σκηνικό. Είναι πραγματικά ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα” δήλωσε ο Anton Mosimann.

Η έκθεση εκτείνεται  σε αρκετούς χώρους σε τέσσερις διαφορετικούς ορόφους και έχει σχεδιαστεί για να αποτελέσει πηγή μάθησης και έμπνευσης για τους φοιτητές. “Θέλουμε να δείξουμε τον άνθρωπο πίσω από αυτή την απίστευτη προσωπικότητα και να αναδείξουμε τη δουλειά του ως μια αληθινή πηγή έμπνευσης για τους υποψήφιους σεφ και ξενοδόχους” τόνισε ο Florent Rondez, CEO του Swiss Education Group, ο οποίος, μαζί με τον σχεδιαστή και αρχιτέκτονα εσωτερικών χώρων Omid Louie, ήταν υπεύθυνοι για το σχεδιασμό της έκθεσης.

Πέντε αιώνες ιστορίας υψηλής γαστρονομίας
Η συλλογή Mosimann δημιουργήθηκε με πρωταρχικό ρόλο αυτόν της εκπαίδευσης. Ο Anton Mosimann είναι ένας ενθουσιώδης συλλέκτης συνταγών και έχει συγκεντρώσει πάνω από 6.000 εξαιρετικά πολύτιμα έργα στην καριέρα του, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου βιβλίου μαγειρικής στον κόσμο, γραμμένο χειρόγραφα το 1733, το βιβλίο του Νοστράδαμου με συνταγές για μαρμελάδες και περίπου 10 έργα του Γάλλου μάγειρα Auguste Escoffier. Η έκθεση παρουσιάζει επίσης εκατοντάδες κάρτες με μενού ιστορικής σημασίας, όπως για παράδειγμα αυτό του συμποσίου για την στέψη του Τσάρου της Ρωσίας το 1896 και ένα από το  Savoy Hotel του Λονδίνου που χρονολογείται από τις 4 Ιουνίου 1936. Πενήντα έξι χρυσά μετάλλια, προσωπικά ενθύμια και έργα από Ελβετούς καλλιτέχνες, όπως οι Jean-Pierre Corpataux (Le Boucher Corpaato), Margrith Burkhardt, Marc Reist και ο Jean Tinguely.

“Η διαδικασία προετοιμασίας των αντικειμένων από την προσωπική μου συλλογή ήταν πολύ συγκινητική. Από την πρώτη ημέρα που δούλεψα  ως
σεφ, πριν περίπου 50 χρόνια, έχω μελετήσει προσεκτικά όλο το υλικό και έχω επανεξετάσει την εκτεταμένη συλλογή από μενού, συνταγές και βιβλία που διέθετα. Δεν θα μπορούσα να παραλείψω να ευχαριστήσω θερμά το Swiss Education Group που με προσέγγισε και με έπεισε να επιτρέψω στους επαγγελματίες που διαθέτουν να επιμεληθούν τη συλλογή. Η μεγαλύτερη ευτυχία που θα μπορούσα ποτέ να νιώσω είναι να περιπλανιέμαι στην έκθεση να παρατηρώ αυτά τα κομμάτια, τα οποία με επηρέασαν  βαθιά και με κατεύθυναν καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας μου. Ελπίζω ότι αυτά τα εκθέματα θα εμπνεύσουν και άλλους και θα τους ενθαρρύνουν να αγωνιστούν προκειμένου να εξελίξουν τη δημιουργικότητα σε υψηλότερα επίπεδα” πρόσθεσε ο Anton Mosimann.

Η συλλογή Mosimann Collection εκτίθεται σε πτέρυγα του César Ritz Colleges Switzerland στο Le Bouveret. Τα βιβλία που συμπεριλαμβάνονται στη συλλογή – από τα οποία τα 2.500 βρίσκονται ήδη στο campus, και τα υπόλοιπα θα προστεθούν σύντομα – είναι διαθέσιμα σε ηλεκτρονικό κατάλογο. Οι φοιτητές της σχολής μπορούν να βρουν αυτά τα έργα στη βιβλιοθήκη, αν και η πρόσβαση στους παλιούς τόμους θα γίνεται μόνο υπό επίβλεψη. Τα σπανιότερα έργα βρίσκονται σε ασφαλή θυρίδα στη τράπεζα. Η συλλογή Mosimann είναι μόνιμα ανοιχτή στους φοιτητές της σχολής, και τα γκρουπ μπορούν να την επισκέπτονται κατόπιν κράτησης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024