Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Θρησκευτικός τουρισμός

Η προσκυνηματική περιήγηση γύρω από τον Άθωνα 'γεφυρώνει' τη Βηρυτό με την Αν. Χαλκιδική

Βίκυ Καραντζαβέλου - 01 Μάρτιος 2017, 11:44

Το δίκτυο προσκυνηματικών περιηγήσεων της Ανατολικής Χαλκιδικής παρουσιάσθηκε στη Βηρυτό, αποτελώντας πολλά υποσχόμενη μορφή θεματικού τουρισμού.


Παρουσίαση του δικτύου προσκυνηματικών περιηγήσεων της Ανατολικής Χαλκιδικής πραγματοποιήσαν στο Λίβανο ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού και ο τουριστικός οργανισμός MidEast Travel, αποσκοπώντας στην προώθηση ενός νέου και ελκυστικού προϊόντος στην προσκυνηματική αγορά της μεσογειακής χώρας.

Η εκδήλωση, η οποία σφραγίσθηκε από την παρουσία του Πρωτοσύγγελου της Ιεράς Μητρόπολης Ιερισσού, Αγίου Όρους & Αρδαμερίου κ.κ. Χρυσόστομου Μαιδώνη, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στο συνεδριακό κέντρο του Αγίου Πορφυρίου, εντός του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου της Βηρυτού και συγκέντρωσε πάνω από 50 εκπροσώπους τουριστικών γραφείων και εκκλησιαστικών οργανώσεων.Κατά τη διάρκειά της παρουσιάσθηκαν τα προσκυνηματικά μνημεία της διαδρομής “Θεσσαλονίκη – Άθωνας – Αρχαία Στάγειρα – Αμφίπολη”, τα οποία συνθέτουν πολυήμερα πακέτα θρησκευτικού τουρισμού σε μία περιοχή, η οποία συμπεριλαμβάνει σημεία - σταθμούς της περιοδείας του Αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα.

Η χαρτογραφημένη διαδρομή διασχίζει και τοποθετεί στον τουριστικό χάρτη 10 τοπικές κοινότητες, αναδεικνύοντας 13 προσκυνηματικά μνημεία πριν από το Άγιον Όρος, αλλά και δεκάδες διαδρομές ή σημεία προσκυνήματος εντός της Αθωνικής Πολιτείας, εναλλάσσοντας:

  • το βουνό με τη θάλασσα και
  • τα θρησκευτικά με τα αρχαιολογικά μνημεία.Παράλληλα, συνδέει την Ανατολική Χαλκιδική με τη Θεσσαλονίκη και την Αμφίπολη, ενώ προωθεί τοπικά μοναστηριακά προϊόντα και προτείνει στους επισκέπτες βιωματικές δραστηριότητες, όπως μαθήματα εικονογραφίας, επιδείξεις δημιουργίας βυζαντινών κοσμημάτων, συμμετοχή σε αθωνικές οινογευσίες, αυθεντικά μοναστηριακά γεύματα ή δείπνα, “μπλέκοντας” ουσιαστικά τις προσκυνηματικές περιηγήσεις με άλλες μορφές τουρισμού και συνθέτοντας ένα πολυμορφικό θρησκευτικό προϊόν.

Όλες οι προτάσεις της προαθωνικής χερσονήσου περιλαμβάνονται στην έκδοση με τίτλο Pilgrimage Routes, για τη δημιουργία της οποίας συνεργάσθηκαν 19 τοπικές επιχειρήσεις.

Μέχρι το τέλος του χρόνου η δραστηριότητα του Οργανισμού στο Λίβανο θα εμπλουτισθεί με κορυφαίες δράσεις, οι οποίες θα λάβουν χώρα είτε στη Βηρυτό, είτε στην Ανατολική Χαλκιδική.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top