Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΈλεγχοι για τη χορήγηση/διατήρηση του σήματος 'Ελληνικό Πρωινό' από τη EUROCERT με εξουσιοδότηση ΞΕΕ
Ξενοδοχία

Έλεγχοι για τη χορήγηση/διατήρηση του σήματος 'Ελληνικό Πρωινό' από τη EUROCERT με εξουσιοδότηση ΞΕΕ

Η διαδικασία χορήγησης και διατήρησης του σήματος 'Ελληνικό Πρωινό' πλέον προβλέπει επιθεωρήσεις από διαπιστευμένους φορείς, εξουσιοδοτημένους από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Η EUROCERT είναι ο πρώτος φορέας πιστοποίησης ο οποίος εξουσιοδοτήθηκε από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος για την διενέργεια αρχικών και επιβεβαιωτικών ελέγχων για τη χορήγηση και διατήρηση του σήματος “Ελληνικό Πρωινό”.

Το σήμα “Ελληνικό Πρωινό” αποτελεί ένα παράδειγμα ανάδειξης και προώθησης τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του γαστρονομικού πλούτου της χώρας μας. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος η οποία υλοποιείται μεθοδικά από το 2010 με βασικό σκοπό τον εμπλουτισμό του Πρωινού, που προσφέρεται στα ελληνικά ξενοδοχεία, με αγνά και μοναδικά προϊόντα της Ελληνικής γης, καθώς και παραδοσιακά τοπικά εδέσματα της κάθε περιοχής της Ελλάδας.

Ήδη, τα ενταγμένα ξενοδοχεία στο πρόγραμμα ξεπερνούν τα 800 και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος ενεργοποιεί τη διαδικασία ένταξης και επιθεώρησης των επιχειρήσεων στο “Ελληνικό Πρωινό” διαδικτυακά με τη χρήση μιας καινοτόμου ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Η πλατφόρμα αυτή αποτελεί ένα ολοκληρωμένο διαδικτυακό εργαλείο τόσο για την προστασία της φήμης του προϊόντος όσο και για την ανάδειξή του, ως διακριτού τουριστικού προϊόντος.

Η διαδικασία χορήγησης και διατήρησης του σήματος “Ελληνικό Πρωινό” πλέον προβλέπει επιθεωρήσεις από διαπιστευμένους φορείς, εξουσιοδοτημένους από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, οι οποίοι θα ελέγχουν την κάλυψη των απαιτήσεων και θα εισηγούνται την επιβράβευση των τουριστικών επιχειρήσεων με το σήμα “Ελληνικό Πρωινό”.

Τα τουριστικά καταλύματα που ακολουθούν την παραπάνω διαδικασία, ωφελούνται και στην διαδικασία πιστοποίησης της κατάταξής τους. Το σήμα “Ελληνικό Πρωινό”, αποτελεί προαιρετικό κριτήριο στην διαδικασία πιστοποίησης της κατηγορίας των ξενοδοχείων και των επιχειρήσεων Ε.Ε.Δ.Δ. επιβραβεύοντας τα καταλύματα αυτά με 250 μόρια. Συχνά τα μόρια αυτά είναι πολύτιμα προκειμένου να διατηρήσουν ή να αναβαθμίσουν τα καταλύματα, την κατηγορία Αστέρων ή Κλειδιών τους.

Ο κ. Γιάννης Καραγιάννης, γενικός διευθυντής της ΕUROCERT, ανέφερε για την εν λόγω εξέλιξη: “Η αποδοχή των υπηρεσιών της EUROCERT από τον σημαντικότερο θεσμικό φορέα του Τουρισμού, όπως είναι αυτός του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, επιβεβαιώνει για ακόμα μία φορά την τεχνογνωσία, καθώς και το υψηλό επίπεδο λύσεων και υπηρεσιών που παρέχει η εταιρία μας στον ξενοδοχειακό κλάδο. Παράλληλα, μας κάνει περήφανους, αφού συμβάλλουμε κι εμείς από την πλευρά μας στην ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου, αποτελώντας μέρος της προσπάθειας των φορέων του τουρισμού”.

Οι διαδικασίες ελέγχου και έκδοσης του Πιστοποιητικού Κατάταξης είναι σε πλήρη εφαρμογή και καθημερινά εντείνονται καθώς προβλέπεται ως καταληκτική ημερομηνία η 31η Δεκεμβρίου 2017.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024