Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστικά λεωφορεία

Ηλεκτρονικά Αναγνωρίσιμο Σήμα για τα τουριστικά λεωφορεία Δ.Χ.

Τατιάνα Ρόκου - 03 Μάρτιος 2017, 15:35

Το ηλεκτρονικά αναγνώσιμο σήμα έχει μέγιστη διάρκεια ισχύος τέσσερα χρόνια και οι ιδιοκτήτες των Τ.Λ.Δ.Χ., οι οποίοι δεν έχουν εφοδιάσει τα οχήματά τους με ηλεκτρονικά αναγνώσιμο σήμα (ηλεκτρονική ετικέτα) οφείλουν να το πράξουν έως τις 16 Ιουνίου 2017.


Υπεγράφη πρόσφατα από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη η νέα Υπουργική Απόφαση σχετικά με το Ηλεκτρονικά Αναγνωρίσιμο Σήμα των τουριστικών Λεωφορείων Δημ. Χρήσης.

Η νεα ΥΑ ορίζει ότι:

  • Κάθε ειδικό τουριστικό λεωφορείο δημόσιας χρήσης (Τ.Λ.Δ.Χ.) οφείλει να φέρει έγκυρο ηλεκτρονικό σήμα τύπου Αυτοκόλλητης Ηλεκτρονικής Ετικέτας (ηλεκτρονική ετικέτα – ηλεκτρονικά αναγνώσιμο σήμα), επικολλημένο σε σταθερό σημείο, εντός του οχήματος και συγκεκριμένα στον εμπρόσθιο ανεμοθώρακα.
  • Το ηλεκτρονικά αναγνώσιμο σήμα έχει μέγιστη διάρκεια ισχύος τέσσερα (4) έτη.
  • Μετά τη λήξη ισχύος του, ο ιδιοκτήτης οφείλει να εφοδιάσει εκ νέου κάθε όχημα του με έγκυρο ΗΑΣ.
  • Το Η.Α.Σ. αντικαθίσταται εφόσον μεταβληθούν τα βασικά δεδομένα.
  • Η αξία του ηλεκτρονικά αναγνώσιμου σήματος, καθορίζεται από τον κάθε φορέα χορήγησης, με αντίτιμο που δεν υπερβαίνει τα εξήντα (60) ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη του Τ.Λ.Δ.Χ. και καταβάλλεται σε κάθε περίπτωση έκδοσης έγκυρου ΗΑΣ.
  • Φορείς Χορηγήσεις δύνανται να οριστούν όλα τα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα που εκ του καταστατικού τους εκπροσωπούν ιδιοκτήτες των Φ.Δ.Χ. αυτοκινήτων ή / και των Τ.Λ.Δ.Χ., καθώς και τα συνδικαλιστικά όργανα Πανελλήνιο Συνδικάτο Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών (Π.Σ.Χ.Ε.Μ.) και η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (Γ.Ε.Π.Ο.Ε.Τ.).
  • Οι ιδιοκτήτες των Τ.Λ.Δ.Χ., οι οποίοι δεν έχουν εφοδιάσει τα οχήματά τους με ηλεκτρονικά αναγνώσιμο σήμα (ηλεκτρονική ετικέτα) οφείλουν να τα εφοδιάσουν εντός τεσσάρων (4) μηνών από την έναρξη ισχύος της ΥΑ, δηλαδή έως την 16η Ιουνίου 2017.

 

Ηλεκτρονικά Αναγνωρίσιμο Σήμα Των Τουριστικών Λεωφορείων Δ.Χ.
|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top