Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
TOs

TUI: Αύξηση 30% του γερμανικού ενδιαφέροντος για διακοπές στην Ελλάδα

Άγγελος Ρεστάνης - 07 Μάρτιος 2017, 14:32

Τα περιστατικά τρομοκρατίας στην Τουρκία και η υπερ-πληρότητα στην Ισπανία, οδηγούν τους Γερμανούς τουρίστες στους ελληνικούς προορισμούς.


Αύξηση 30% στους Γερμανούς τουρίστες που επιθυμούν να επισκεφθούν την Ελλάδα για διακοπές, καταγράφει ο τουριστικός οργανισμός TUI.

Ο επικεφαλής του TUI στη Γερμανία, Marek Andryszak, δήλωσε στην εφημερίδα “Καθημερινή”, από τη Θεσσαλονίκη στην οποία βρέθηκε, ότι αποδίδει τη ραγδαία άνοδο τόσο στην έξαρση της τρομοκρατίας στη γειτονική Τουρκία που την καθιστά αφιλόξενη, όσο και στην “υπερ-πληρότητα” των ισπανικών τουριστικών δομών που “δεν μπορούν να διαθέσουν περισσότερες κλίνες”.

Όσον αφορά στις τιμές των ελληνικών ξενοδοχείων ο Andryszak υπολογίζει ότι φέτος η μέση τιμή θα είναι κατά τι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι. Εξήγησε δε ότι αυτό θα συμβεί κυρίως λόγω των προηγούμενων μειώσεων στις προσφορές των ξενοδόχων από τα προηγούμενα χρονια, καθώς οι τιμές στα συμβόλαια είναι ελαφρά αυξημένες.

Ο ίδιος, πάντως, προειδοποιεί πως η επιβολή τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία, αρχής γενομένης από το 2018, θα επηρεάσει αρνητικά την τουριστική κίνηση προς τη χώρας μας. “Ακόμα και μικρές αυξήσεις στις τιμές, μπορούν να κατευθύνουν τους τουρίστες σε άλλες αγορές”, σημειώνει ο Andryszak, σημειώνοντας πως ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, καθώς τόσο η Κροατία όσο και η Βουλγαρία, καταγράφουν διψήφια ποσοστά αύξησης κρατήσεων.

Επίσης, αναφέρθηκε στον αριθμό των ελληνικών ξενοδοχείων τα οποία συνεργάζονται με την TUI, λέγοντας ότι η “TUI διαθέτει σήμερα στην Ελλάδα το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο από ποτέ”.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top