Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Παραπλανητική διαφήμιση από την Ryanair

Θοδωρής Κουμέλης - 10 Ιανουάριος 2002, 00:00

Κατηγορίες για παραπλάνηση του κοινού αντιμετωπίζει η ιρλανδική εταιρία χαμηλών ναύλων Ryanair<.> από την Advertising Standards Authority<...>

(ASA), εξαιτίας διαφημιστικής της καμπάνιας που δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις στους αναγνώστες της.

Συγκεκριμένα, σε διαφήμισή της σε εφημερίδα η Ryanair, που εδρεύει στο Δουβλίνο, παρουσιάζει ότι η απλή πτήση προς το αεροδρόμιο Stansted του Λονδίνου κοστίζει £19,99 και προς το Παρίσι £29,99 επισημαίνοντας ότι η προσφορά ισχύει για όλες τις θέσεις σε κάθε πτήση ("every seat on every flight") και μόνο με μικρού μεγέθους γραμματοσειρά στο κάτω μέρος της σελίδας διευκρινίζει ότι οι τιμές μπορεί να αλλάξουν και επιδέχονται επιβάρυνσης για το Σαββατοκύριακο.

Η καταγγελία προήλθε από επίδοξο επιβάτη ο οποίος ανακάλυψε ότι αυτές οι τιμές ισχύουν μόνο δύο μέρες την εβδομάδα, την Τρίτη και την Τετάρτη. Μετά από αυτό η ASA χαρακτήρισε τη διαφήμιση παραπλανητική και ζήτησε από τη διαφημιζόμενη εταιρία να αναγράψει εμφανώς σε κεντρικό σημείο της διαφήμισης ότι οι συγκεκριμένες τιμές ισχύουν μόνο για τις πτήσεις της Τρίτης και της Τετάρτης.

Ryanair εναντίον Lufthansa

Εν τω μεταξύ η Ryanair έχει ανοίξει μέτωπο και με την γερμανική αεροπορική εταιρία  Lufthansa κατηγορώντας την στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι 'παίζει βρώμικα παιχνίδια'. Σύμφωνα με την Ryanair η Lufthansa όχι μόνο μποϋκοτάρει τις διαφημίσεις της στην Γερμανία, αλλά την εμποδίζει ακόμα και να εκδώσει δελτία τύπου προς τον Τύπο της γερμανικής αγοράς. Η σύρραξη με την Lufthansa ξεκίνησε από την πρόθεση του ιρλανδικού αερομεταφορέα να επεκταθεί και στην κεντρική Ευρώπη ανακοινώνοντας από πέρυσι ότι θα μπει στην ευρωπαϊκή αγορά χρησιμοποιώντας το αεροδρόμιο Hahn της Φρανκφούρτης ως κομβικό αεροδρόμιο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top