Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
TOs

Καινοτόμο σχέδιο αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης στην Κρήτη από την TUI

Βίκυ Καραντζαβέλου - 09 Μάρτιος 2017, 16:15

ITB BERLIN - ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Το ίδρυμα TUI Care δικτυώνει 47 οινοπαραγωγούς, δύο αμπελώνες, 25 καλλιεργητές ελειόδεντρων και ένα ελαιοτριβείο με τον τοπικο τουριστικό τομέα της Κρήτης.


ITB BERLIN - ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: “TUI Cares for Crete - Sustainable Food”. Υπό αυτόν τον τίτλο, το ίδρυμα TUI Care Foundation και η Futouris παρουσίασε στα πλαίσια της ITB Berlin ένα κοινό project για την Κρήτη, το οποίο έχει ως στόχο τη σύνδεση των σημαντικότερων οικονομικών παραγόντων του νησιού - τον τουρισμό και τη γεωργία. Στο πλαίσιο του έργου “TUI Cares for Crete”, το ίδρυμα TUI Care δικτυώνει 47 οινοπαραγωγούς, δύο αμπελώνες, 25 καλλιεργητές ελειόδεντρων και ένα ελαιοτριβείο με τον τοπικο τουριστικό τομέα, συμβάλλοντας έτσι στην εξέλιξη του νησιού σε μια μοναδική περίπτωση αειφόρας καλλιέργειας τροφίμων κατά την περίοδο διακοπών.

Η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά δήλωσε: “Το 2017 είναι μια χρονιά δυναμικής ανάπτυξης για την Ελλάδα ως ένας διεθνής ελκυστικός τουριστικός προορισμός, μετά από δύο συνεχόμενα χρόνια με ρεκόρ στα τουριστικά μεγέθη. Και αυτή η αύξηση επιτυγχάνεται σταθερά με έναν βιώσιμο και μακρόπνοο τρόπο. Αυτή η βιώσιμη προσέγγιση μέσω της εθνική τουριστικής πολιτικής της Ελλάδας εγγυάται ότι η χώρα και ο λαός της, καθώς και οι επισκέπτες από όλο τον κόσμο επωφελούνται από τον τουρισμό. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που μαζί με το ίδρυμα TUI Care και την Futouris, μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα και μπορούμε τώρα να πρωτοπορήσουμε με ένα καινοτόμο έργο και με στόχο να ενισχύσουμε περαιτέρω την Ελλάδα ως αειφόρο προορισμό διακοπών, που προσφέρει μοναδικές και αυθεντικές εμπειρίες 365 ημέρες το χρόνο”.


Η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά με τον Thomas Ellerbeck, πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος TUI Care.

“Με το Ίδρυμα TUI Care έχουμε δεσμευθεί να βοηθήσουμε τους ανθρώπους σε προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Τώρα ενισχύουμε την Κρήτη ως έναν δημοφιλή προορισμό διακοπών και δημιουργώντας νέες προοπτικές εκεί για τους καλλιεργητές κρασιού και ελαιολαδου. Με την ανάπτυξη του μεγαλύτερου ελληνικού νησιού ως ‘βιτρίνας‘βιώσιμης γεωργία και αειφόρων διακοπών, θα θέλαμε επίσης να βοηθήσουμε ώστε η Ελλάδα ακόμα πιο ελκυστική ως τουριστικός προορισμός”, δήλωσε ο Thomas Ellerbeck, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος TUI Care.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Futouris, Hasso von Düring, ανέφερε: “Η ευαισθητοποίηση για τη βιώσιμη διατροφή συνεχίζει να αυξάνεται. Αυτό φαίνεται, μεταξύ άλλων, και από τη σταθερά αυξανόμενη ζήτηση από τους επισκέπτες μας για βιολογικά τρόφιμα ή για τρόφιμα από συγκεκριμένες περιοχές. Η πιθανή επιρροή των τουριστικών πρακτόρων στις τουριστικές περιοχές είναι υψηλή, επειδή μεγάλες ποσότητες τροφίμων αγοράζονται και μεταποιούνται εκεί. Θα πρέπει να εκμεταλλευθούμε αυτό το γεγονός, προκειμένου να ενισχύσουμε τις θετικές επιπτώσεις ενός βιώσιμου εφοδιασμού τροφίμων”.



Για να μπορέσουν οι τουρίστες επισκέπτες να επισκεφθούν τις τοπικές εγκαταστάσεις παραγωγής και να επικοινωνήσουν απευθείας με τους οινοπαραγωγούς και ελαιοπαραγωγούς, αναπτύσσεται ένα πρωτοποριακό και διαδραστικό πρόγραμμα εκδρομών.

Μετά την ίδρυσή του το 2016, τα πρώτα 30 project του ιδρύματος έχουν επιλεγεί σε 25 χώρες, τα οποία υποστηρίζονται οικονομικά για το τρέχον έτος. Συνολικά, περισσότερα από 4 εκατ. ευρώ διατίθενται για την προώθηση του αειφόρου τουρισμού σε όλο τον κόσμο. Μέχρι το 2020, η συνεισφορά αυτή θα αυξηθεί σταδιακά σε 10 εκατ. ευρώ ετησίως.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...












* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top