Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΑναδιάρθρωση και αεροπορικές συγχωνεύσεις στην Κίνα

Αναδιάρθρωση και αεροπορικές συγχωνεύσεις στην Κίνα

Τρεις μεγάλοι αεροπορικοί όμιλοι θα δημιουργηθούν στην Κίνα μέσω συγχωνεύσεων των αεροπορικών εταιριών Air China, China Eastern Airlines, China Southern Airlines με επτά άλλες μικρότερες εταιρίες. Το περασμένο έτος, η […]

Τρεις μεγάλοι αεροπορικοί όμιλοι θα δημιουργηθούν στην Κίνα<.> μέσω συγχωνεύσεων των αεροπορικών εταιριών<...> Air China, China Eastern Airlines, China Southern Airlines με επτά άλλες μικρότερες εταιρίες.

Το περασμένο έτος, η Κίνα έδωσε την εντολή στις τρεις μεγάλες αεροπορικές εταιρίες της να προχωρήσουν στη σύσταση μεγάλων ομίλων χωρίς αυτό το σχέδιο να είναι ανατρέψιμο.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα, επικαλούμενο τη Διοίκηση Πολιτικής Αεροπορίας (CAAC), ανέφερε ότι τα σχέδια βρίσκονται στην πορεία προς την υλοποίησή τους και οι τρεις όμιλοι έχουν ήδη υποβάλει προτάσεις αναδιάρθρωσης, οι οποίες εξετάζονται από την κεντρική διοίκηση.

Η CAAC, από την πλευρά της, επιβεβαίωσε ότι η Air China θα συγχωνευθεί με την China Southwest Airlines και την China National Aviation Corp. H τελευταία είναι μητρική της εισηγμένης στο Xονγκ Kονγκ CNAC, που ελέγχει την Dragon Airlines του Xονγκ Kονγκ. O όμιλος θα έxει ενεργητικό 6,8 δισ. δολαρίων, 118 αεροπλάνα και 20.300 υπαλλήλους. Η China Eastern θα συγχωνευθεί με τις Northwest Airlines και Yunnan Airlines. Η China Eastern, που εδρεύει στη Σαγκάη, έχει ήδη εξαγοράσει την Great Wall Airlines. O όμιλος της China Eastern θα έχει ενεργητικό ύψους 47,3 δισ. γιουάν, 118 αεροσκάφη και πάνω από 25.000 υπαλλήλους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024