Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΠερίπου 52-53.000 Κορεάτες τουρίστες στην Ελλάδα κάθε χρόνο – και αυξάνονται
Περιφέρεια

Περίπου 52-53.000 Κορεάτες τουρίστες στην Ελλάδα κάθε χρόνο – και αυξάνονται

Ο πρέσβης της Κορέας δήλωσε ότι η Δυτική Ελλάδα είναι σημαντικός προορισμός για τους Κορεάτες αφού διαθέτει πολιτιστικά μνημεία ενταγμένα στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, κάτι που είναι ιδιαίτερης σημασίας για τους ίδιους.

Τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Κορέας ΑΝ Γιονγκ Τζιπ, υποδέχθηκε στο γραφείο του, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας. Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν σημαντικά ζητήματα που αφορούν και τις δύο πλευρές και συγκεκριμένα ο τουρισμός και ο πολιτισμός, καθώς επίσης και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η ενίσχυση της καινοτομίας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα όσον αφορά τα πολιτιστικά μνημεία που αυξάνουν το τουριστικό προϊόν, ενώ αποτελεί και σημείο αναφοράς λόγω της Αρχαίας Ολυμπίας.

Ο πρέσβης έκανε ειδική μνεία και στον Επικούρειο Απόλλωνα, σημειώνοντας πως η Δυτική Ελλάδα είναι σημαντικός προορισμός για τους Κορεάτες αφού διαθέτει πολιτιστικά μνημεία ενταγμένα στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, κάτι που είναι ιδιαίτερης σημασίας για τους ίδιους.

Όπως τόνισε μάλιστα, στην Ελλάδα καταφθάνουν κάθε χρόνο περίπου 52-53.000 Κορεάτες τουρίστες, κάτι όμως που αυξάνεται κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια.

Επίσης, συζήτησαν και για την Αφή της Φλόγας, η οποία θα γίνει τον ερχόμενο Νοέμβριο στην Αρχαία Ολυμπία για τους Χειμερινούς Αγώνες της Σεούλ (Φεβρουάριο 2018), με την κορεατική αντιπροσωπεία να αναφέρει πως η αποστολή θα έρθει συνοδευόμενη από πολλούς δημοσιογράφους και τηλεοπτικά δίκτυα, με τον περιφερειάρχη να επισημαίνει πως θα σημαίνει πολλά για την προβολή της περιοχής.

Στη συνάντηση, εκτός του περιφερειάρχη και του Πρέσβη συμμετείχαν ο πρόξενος της Δημοκρατίας της Κορέας στην Πάτρα, κ. Σπύρος Φιλιππάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Κώστας Καρπέτας και η εκτελεστική γραμματέας κα Διονυσία Μαράτου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024