Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΟι ΗΠΑ απαγορεύουν μεγάλες ηλεκτρονικές συσκευές σε καμπίνες αεροσκαφών
Αερομεταφορές

Οι ΗΠΑ απαγορεύουν μεγάλες ηλεκτρονικές συσκευές σε καμπίνες αεροσκαφών

Οι επιβάτες θα επιτρέπεται να μεταφέρουν τις μεγαλύτερες συσκευές – όπως τάμπλετ, φορητές συσκευές για DVD, φορητούς υπολογιστές και φωτογραφικές μηχανές – στις αποσκευές που παραδίδονται στο αεροδρόμιο. Ο νέος κανονισμός θα περιλαμβάνει περίπου δέκα ξένες αεροπορικές εταιρείες στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Στην απαγόρευση μεταφοράς μεγάλων ηλεκτρονικών συσκευών από επιβάτες σε καμπίνες αεροσκάφους ορισμένων πτήσεων από το εξωτερικό, προσανατολίζονται οι ΗΠΑ, ως απάντηση σε “αδιευκρίνιστο τρομοκρατικό κίνδυνο”, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Ο νέος κανονισμός αναμένεται να ανακοινωθεί από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (Homeland Security), σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προσθέτοντας ότι η απόφαση βρισκόταν υπό συζήτηση από τότε που η αμερικανική κυβέρνηση πληροφορήθηκε περί ύπαρξης απειλής, πριν από μερικές εβδομάδες.

Σύμφωνα με πηγή του διεθνούς πρακτορείου, ο κανονισμός θα περιλάβει περίπου δέκα ξένες αεροπορικές εταιρείες. Άλλος αξιωματούχος της κυβέρνησης επιβεβαίωσε μια αναφορά του πρακτορείου Associated Press ότι η απαγόρευση θα επηρεάσει 10 αεροδρόμια σε οκτώ χώρες στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Νωρίτερα, το Reuters είχε ανακοινώσει ότι η απαγόρευση θα περιλαμβάνει αεροπορικές εταιρείες που εδρεύουν στην Ιορδανία και τη Σαουδική Αραβία, χωρίς να αποκαλυφθούν οι υπόλοιπες χώρες.

Καμία αμερικανική εταιρεία δε θα επηρεαστεί από την απαγόρευση, η οποία θα περιλάβει συσκευές μεγαλύτερες από κινητό τηλέφωνο, και καμία από τις αμερικανικές εταιρείες δεν ταξιδεύει με απ’ευθείας πτήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες στα αεροδρόμια που επηρεάζονται. Οι επιβάτες θα επιτρέπεται να μεταφέρουν τις μεγαλύτερες συσκευές – όπως τάμπλετ, φορητές συσκευές για DVD, φορητούς υπολογιστές και φωτογραφικές μηχανές – στις αποσκευές που παραδίδονται στο αεροδρόμιο.

Η Royal Jordanian ανέφερε στο Twitter ότι οι επιβάτες με κατεύθυνση τις ΗΠΑ δε θα μπορέσουν να μεταφέρουν τις περισσότερες ηλεκτρονικές συσκευές τους στο αεροπλάνο από σήμερα, Τρίτη, μετά από υποδείξεις των αμερικανικών αρχών, και αυτό περιλαμβάνει όσους ταξιδεύουν μέσω Καναδά. Οι επιβάτες μπορούν να φέρουν επάνω τους κινητά και εγκεκριμένες ιατρικές συσκευές.

Η Saudia επιβεβαίωσε κι αυτή σε σχετικό tweet ότι οι αμερικανικές αρχές μεταφορικών μέσων έχουν απαγορεύσει τη μεταφορά μεγάλων ηλεκτρονικών συσκευών στην καμπίνα του αεροσκάφους.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024