Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟι ταξιδιώτες μεγάλων αποστάσεων 'ανέβασαν' τις διεθνείς αφίξεις στην Ευρώπη το δ' τρίμηνο του 2016
Τάσεις

Οι ταξιδιώτες μεγάλων αποστάσεων 'ανέβασαν' τις διεθνείς αφίξεις στην Ευρώπη το δ' τρίμηνο του 2016

Όλες οι διεθνείς αφίξεις στην Ευρώπη παρουσίασαν αύξηση κατά 1,4%, με ιδιαίτερη 'τροφοδότηση' να προέρχεται από τη Βόρεια Αμερική Μεταξύ των 10 κορυφαίων ευρωπαϊκών προορισμών, μόνο η Κωνσταντινούπολη εμφανίζει υστέρηση στις κρατήσεις της σε σχέση με πέρυσι, κάτι που σχετίζεται με τις τρομοκρατικές απειλές και επιθέσεις.

Τα τελευταία στοιχεία δεδομένα από το Air Travellers’ Traffic Barometer που παρουσιάστηκαν από την ForwardKeys και το European Cities Marketing, δείχνουν ανάκαμψη των διεθνών αφίξεων στην Ευρώπη το δ’ τρίμηνο του 2016, το οποίο σημαδεύτηκε από την επιστροφή των ενδοευρωπαϊκών ροών σε καλά επίπεδα απόδοσης και θετική πρόοδο των ταξιδιωτών μεγάλων αποστάσεων.

Οι ταξιδιώτες μεγάλων αποστάσεων αυξήθηκαν κατά 3,9%
Όλες οι διεθνείς αφίξεις στην Ευρώπη παρουσίασαν αύξηση κατά 1,4%, με ιδιαίτερη “τροφοδότηση” να προέρχεται από τη Βόρεια Αμερική, ενώ οι ενδοευρωπαϊκές ροές παρέμειναν στάσιμες. Πίσω από αυτή την πολύ θετική απόδοση θα μπορούσε να κρύβεται η ωφέλιμη συναλλαγματική ισοτιμία του δολαρίου έναντι του ευρώ και της στερλίνας. Οι περιοχές της κεντρικής και της Νότιας Αμερικής δείχνουν μια ιδιαίτερα θετική τάση, που ενισχύθηκε από τα πρόγραμματα Visa waiver σε χώρες όπως το Περού (από το Μάρτιο) ή την Κολομβία (από τον Ιανουάριο του 2016), τις δύο ταχύτερα αναπτυσσόμενες χώρες στην περιοχή.

Οι ενδοευρωπαϊκές ροές, που ευθύνονται για το 60% των αφίξεων στην Ευρώπη σύμφωνα με στοιχεία της ForwardKeys, επέστρεψαν σε σταθερή επίδοση, μετά από τέσσερα αρνητικά τρίμηνα.

Η Ασία, η Ωκεανία και η Αφρική δεν εμφανίζουν την προηγούμενη αρνητική τάση του β’ και του γ’ τριμήνου του 2016, σε αντίθεση με το 2015. Αυτό πιθανότατα σχετίζεται με τη σύγκριση με ένα πολύ ταραγμένο δ’ τρίμηνο 2015 στο Παρίσι. Οι ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια επηρέασαν όλη την Ευρώπη, καθώς τα συνδυαζόμενα ταξίδια μεταξύ πόλεων είναι πολύ διαδεδομένα στους ταξιδιώτες μεγάλων αποστάσεων.

Θετικά τα σενάρια κρατήσεων για το α’ τρίμηνο του 2017
Η Κινέζικη Πρωτοχρονιά καταλαμβάνει κεντρική θέση ως σημαντικό έναυσμα για τα ταξίδια των Κινέζων, αυξάνοντας το μερίδιο της Ασίας και της Ωκεανίας έως και 15%. Η Κεντρική και Νότια Αμερική διατηρούν την ανοδική πορεία τους στις κρατήσεις, μετά από ένα επιτυχημένο δ’ τρίμηνο το 2016, ενώ η πτώση στις κρατήσεις για τη Μέση Ανατολή είναι σημαντική.

Μεταξύ των 10 κορυφαίων ευρωπαϊκών προορισμών, μόνο η Κωνσταντινούπολη εμφανίζει υστέρηση στις κρατήσεις της σε σχέση με πέρυσι. Αυτό χωρίς αμφιβολία σχετίζεται με τις τρομοκρατικές απειλές και επιθέσεις. Σε αντίθεση με το προηγούμενο Βαρόμετρο, οι κορυφαίοι ανερχόμενοι προορισμοί δε σχετίζονται τόσο με διακοπές σε θάλασσα και παραλία, αλλά διαχέονται τόσο σε βόρειες όσο και νότιες πολιτιστικές “γειτονιές” τη Ευρώπης, σε πόλεις όπως η Μαδέρα, η Λισαβόνα, το Ταλίν, το Ελσίνκι, η Κοπεγχάγη, η Στοκχόλμη, η Μαδρίτη, η Βενετία, η Σεβίλλη και το Μιλάνο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024