Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Online booking

Η Τουρκία απέκλεισε την πρόσβαση στην Booking.com

Τατιάνα Ρόκου - 30 Μάρτιος 2017, 11:17

Τουρκικό δικαστήριο έπαυσε τις δραστηριότητές του ΟΤΑ Booking.com (τη γνωστή ιστοσελίδα με έδρα την Ολλανδία), σε δικαστική υπόθεση, που αφορά στην παραβίαση του τουρκικού δικαίου για τον ανταγωνισμό, όπως δήλωσε η Ένωση Τούρκικων Ταξιδιωτικών Γραφείων.


Τουρκικό δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης διέταξε χθες, 29 Μαρτίου, την αναστολή της δραστηριότητας της Booking.com, (της γνωστής ιστοσελίδας με έδρα το Άμστερνταμ) στην Τουρκία, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός.

Το 5ο Πρωτοδικείο της Κωνσταντινούπολης διέταξε την αναστολή της λειτουργίας της Booking.com για κρατήσεις σε ξενοδοχεία και καταλύματα της Τουρκίας από τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, καθώς και από άλλες διευθύνσεις, ύστερα από αγωγή που κατέθεσε η Ένωση Τουρκικών Ταξιδιωτικών Γραφείων (TURSAB) για να αποφευχθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός.

Η απαγόρευση από την Αρχή Πληροφοριών & Τεχνολογιών Επικοινωνίας της χώρας για την Booking.com αναμένεται να τεθεί σε ισχύ μετά από την ανακοίνωση της απόφασης δικαστηρίου στην Αρχή.

Εν τω μεταξύ, ο γενικός γραμματέας της TURSAB Çetin Gürcün είπε στην εφημερίδα Hürriyet ότι οι άνθρωποι που έχουν ήδη κάνει κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου.

Η Booking.com BV έχει ήδη καταβάλει διοικητική χρηματική ποινή ύψους περίπου 2,5 εκατ. τουρκικών λιρών στην Αρχή Ανταγωνισμού της γειτονικής χώρας, λόγω κάποιων προηγούμενων δραστηριοτήτων της, οι οποίες παραβίασαν τους κανόνες του ανταγωνισμού, στα πλαίσια προηγούμενης αίτησης από την TURSAB.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top