Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΗ Λέσχη Αρχιμαγείρων – Ζαχαροπλαστών Βορείου Ελλάδος στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Hoi An 2017
Γαστρονομία

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων – Ζαχαροπλαστών Βορείου Ελλάδος στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Hoi An 2017

Η αποστολή της Ελλάδας ανέλαβε σε καθημερινή βάση για 7 ημέρες να προετοιμάζει και να παρουσιάζει εδέσματα βασισμένα σε συνταγές της Μακεδονικής Κουζίνας για συνολικά 200 άτομα, παρέχοντας την ευκαιρία σε όλους τους παρευρισκόμενους να γευτούν προϊόντα που προέρχονται από τη γη της Μακεδονίας.

Με επιτυχία συμμετείχε η Λέσχη Αρχιμαγείρων- Ζαχαροπλαστών Βορείου Ελλάδος για ακόμη μία χρονιά στο Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομίας (Hoi An International Food Festival) που διεξήχθη στην πόλη Hoi An του Βιετνάμ, από τις 20 έως 26 Μαρτίου 2017. Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος κ. Γεώργιος Μαστροδημήτρης εκπροσώπησε την Ελλάδα σε μια διεθνή προσπάθεια για την προβολή και ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις με τη συμμετοχή του.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομίας που διεξάγεται κάθε χρόνο στην πόλη Hoi An σημειώνει μεγάλη επιτυχία και για μία ολόκληρη εβδομάδα η πόλη μετατρέπεται σε έναν διεθνή γαστρονομικό προορισμό. Στο φετινό Φεστιβάλ Γαστρονομίας συμμετείχαν 12 αποστολές από όλο τον κόσμο με στόχο την προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων και της γαστρονομίας τους.

Η αποστολή της Ελλάδας ανέλαβε σε καθημερινή βάση για 7 ημέρες να προετοιμάζει και να παρουσιάζει εδέσματα βασισμένα σε συνταγές της Μακεδονικής Κουζίνας για συνολικά 200 άτομα, παρέχοντας την ευκαιρία σε όλους τους παρευρισκόμενους να γευτούν προϊόντα που προέρχονται από τη γη της Μακεδονίας και να ανακαλύψουν την πλούσια γεύση και τη διατροφική τους αξία. Η προσπάθεια αυτή είχε ως στόχο να ενισχυθεί η κοινή δράση που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος για την προώθηση των προϊόντων της Μακεδονικής Κουζίνας διεθνώς, τη δυναμική προβολή της τοπικής γαστρονομίας και την ανάδειξη του γαστρονομικού τουρισμού.

Συγκεκριμένα, στα πλαίσια της δραστηριότητας αυτής ορισμένες από τις συνταγές της Μακεδονικής Κουζίνας που υλοποιήθηκαν είναι λουβίδια με πλευρά, σουτζουκάκι σμυρναίικο, τσουμπλέκι κ.ά. Τέλος, αξιοσημείωτο να αναφερθεί είναι πως μετά την επιτυχημένη συμμετοχή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος στο Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομίας το 2016 και τη δυναμική προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας, φέτος τέθηκε σε λειτουργία το πρώτο ελληνικό εστιατόριο στο Hoi An, το οποίο ονομάζεται Mix Greek Restaurant και προβάλλει την ελληνική μαγειρική τέχνη, καθώς και τα τοπικά προϊόντα της Κεντρικής Μακεδονίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024