Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΕνίσχυση των γνώσεων περί τουρισμού στον Αργοσαρωνικό με το 1ο Σχολείο Τουρισμού Πόρου
Περιφέρεια

Ενίσχυση των γνώσεων περί τουρισμού στον Αργοσαρωνικό με το 1ο Σχολείο Τουρισμού Πόρου

Kατά τη δεύτερη ημέρα του Σχολείο Τουρισμού Πόρου, η οποία ήταν αφιερωμένη στην γαστρονομία ως κυρίαρχο στοιχείο του τουριστικού προιόντος του Πόρου και της ευρύτερης περιοχής, έγινε η πρώτη επίσημη παρουσίαση του Τοπικού Πρωινού Πόρου.

Με επιτυχία διοργανώθηκε στις 27 και 28 Μαρτίου στον Πόρο το 1ο Σχολείο Τουρισμού Πόρου (Σ.Τ.Π.) του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου σε συνεργασία με το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας. Ο συγκεκριμένος θεσμός αποσκοπεί στην ενίσχυση των γνώσεων και ικανοτήτων των ανθρώπων που ασχολούνται ή επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον τουρισμό στον Πόρο και την ευρύτερη περιοχή του Αργοσαρωνικού, ώστε να επιτευχθεί έτσι και η συνολική βελτίωση  του Τουριστικού Προιόντος του τόπου μας.

Στη κατάμεστη αίθουσα του Νεοκλασικού Κτιρίου Συγγρού παρουσιάστηκαν και τις δύο ημέρες υψηλού επιπέδου εισηγήσεις για το Marketing και τις Δημόσιες Σχέσεις στον Τουρισμό, τη Διαχείριση του Ανθρώπινου Δυναμικού μιας μικρής ή μεγάλης επιχείρησης, τη σπουδαιότητα του θαλάσσιου Τουρισμού ως αναπτυξιακό μοχλό της οικονομίας, τις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας για την ενημέρωση των επισκεπτών με τα τοπικά δρώμενα και πολλές άλλες. Μεταξύ των διακεκριμένων ομιλητών ήταν: Η υπεύθυνη Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής κα Ελένη Δημοπούλου, ο υπεύθυνος του Ελληνικού Πρωινού του ΞΕΕ κ. Γιώργος Πίττας, η κα Βίκυ Κλήμη της Resilience&, η κα Μαρία Παπάζογλου της My Publics, ο ιδρυτής του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας κ. Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος, ο CEO της Istion Yachting κ. Γιάννης Κουρούνης, o κ. Γιάννης Καρβέλας Pro olive oil expert της Paratus Europe, ο τ. πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Χρήστος Πάλλης κ.ά.

Kατά τη δεύτερη ημέρα του Σ.Τ.Π., η οποία ήταν αφιερωμένη στην γαστρονομία ως κυρίαρχο στοιχείο του τουριστικού προϊόντος του Πόρου και της ευρύτερης περιοχής, έγινε η πρώτη επίσημη παρουσίαση του Τοπικού Πρωινού Πόρου. Η δράση υλοποιήθηκε έπειτα από συνεργασία του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας και με στρατηγικό στόχο την ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας του Πόρου και της ευρύτερης περιοχής. Τα ιδιαίτερα παραδοσιακά προϊόντα και οι μοναδικές γεύσεις της περιοχής Πόρου-Τροιζηνίας θα συμβάλουν στην προσέλκυση του ποιοτικού Γαστρονομικού Τουρισμού που είναι η νέα τάση της Τουριστικής Βιομηχανίας.

Το Σχολείο Τουρισμού Πόρου τέθηκε υπό την αιγίδα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, της Περιφέρειας Αττικής και των Δήμων Πόρου και Τροιζηνίας-Μεθάνων. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία του προέδρου του Ε.Ε.Π κ. Γιώργου Μπενέτου, και των προέδρων φορέων από Αίγινα (κ.κ. Σταύρος Καλαμάκης, Νίκος Οικονόμου), από Αγκίστρι (κ. Μιχάλης Πάνου) από Σπέτσες (κ. Ιάσονας Ορλάνδος) και από Τροιζηνία (κ. Δημήτρης Ψιμούλης).


Ο πρόεδρος του Ε.Ε.Σ.Π. με τις κυρίες του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Πόρου.

Μεταξύ των πολλών χορηγών και υποστηρικτών της Διημερίδας ήταν η Hellenic Seaways, η start-up εταιρεία e-survey, η Power Productions και όλα τα ξενοδοχεία του Πόρου. Το επόμενο εκπαιδευτικό ραντεβού κλείστηκε για τον προσεχή Νοέμβριο με τα εξειδικευμένα workshops του Σ.Τ.Π. του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024