Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΈκρηξη στο Μετρό της Αγίας Πετρούπολης, 11 νεκροί έως τώρα
Τρομοκρατία

Έκρηξη στο Μετρό της Αγίας Πετρούπολης, 11 νεκροί έως τώρα

Σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση και όπως αναφέρουν τα κρατικά πρακτορεία Itar-Tass και Sputnik οι νεκροί είναι έντεκα και οι τραυματίες 45.

Μία, άγνωστης ισχύος, έκρηξη σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στο σταθμό Sennaya Ploshchad του Μετρό της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Αστυνομικές πηγές δήλωσαν στα κρατικά πρακτορεία Itar-Tass και Sputnik μιλούν για εννέα νεκρούς και 30 τραυματίες μέχρι αυτήν τη στιγμή.

Η έκρηξη προήλθαν από συσκευή shrapnel (διασποράς καρφιών και αιχμηρών αντικειμένων) σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, που βρίσκεται στην πόλη, ενημερώθηκε άμεσα.

Υπάρχουν φωτογραφίες που εικονίζουν ανθρώπους να κείτονται στο έδαφος μέσα σε καπνό, χωρίς να είναι γνωστό επισήμως εάν υπάρχουν νεκροί.

Δεν είναι γνωστό εάν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια ή για κάποιου είδους ατύχημα. Οι Αρχές άρχισαν να ερευνούν το συμβάν μετά από καταγγελίες για ύπαρξη καπνού. Έχουν εκκενωθεί και κλείσει επτά σταθμοί της πόλης, ενώ έκτακτα μέτρα έχουν ήδη ληφθεί και στο μετρό της Μόσχας.

Εντοπίστηκε ο δράστης μέσω κάμερας
Φωτογραφίες του φερόμενου ως οργανωτή της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μετρό της Αγίας Πετρούπολης, διαθέτουν οι ρωσικές Αρχές, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Interfax. Ο εγκέφαλος της επίθεσης φέρεται να “πιάστηκε” από τις κάμερες ασφαλείας. Σύμφωνα πάντα με το Interfax, οι Αρχές πιστεύουν ότι η βόμβα ήταν κρυμμένη μέσα σε χαρτοφύλακα που αφέθηκε μέσα σε συρμό του μετρό. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η έκρηξη ήταν το έργο βομβιστή αυτοκτονίας.

Το μετρό της Αγ. Πετρούπολης διαθέτει 5 γραμμές σε 67 σταθμούς, Μεταφέρει 2,3 εκατ. επιβάτες καθημερινά, με πάνω από 1.600 βαγόνια.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024