Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣτους 14 οι νεκροί από την επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης
Τρομοκρατία

Στους 14 οι νεκροί από την επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης

Οι αρχές ασφαλείας στο Κιργιστάν αναγνώρισαν τον ύποπτο της αιματηρής επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης. Πρόκειται για τον Akbarzhon Jalilov, που γεννήθηκε στην περιφέρεια Ος του Κιργιστάν, το 1995.

Ο απολογισμός των νεκρών από την έκρηξη βόμβας στην Αγία Πετρούπολη αυξήθηκε σε 14, ανακοίνωσε σήμερα η Ρωσίδα υπουργός Υγείας Veronika Skvortsova, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε συρμό του μετρό και προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό σχεδόν 50 ανθρώπων. Έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν επιτόπου και άλλοι τρεις υπέκυψαν μέσα στα ασθενοφόρα ή στο νοσοκομείο πόλης. Ο προηγούμενος απολογισμός που είχε ανακοινωθεί χθες από τις ρωσικές αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες ήταν 11 νεκροί.

Αναγνωρίστηκε ο ύποπτος της επίθεσης
Όπως αναμετέδωσε το ΑΠΕ/ΜΠΕ, οι αρχές ασφαλείας στο Κιργιστάν αναγνώρισαν τον ύποπτο της αιματηρής επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης. Πρόκειται για τον Akbarzhon Jalilov, που γεννήθηκε στην περιφέρεια Ος του Κιργιστάν, το 1995.

Η πολύνεκρη έκρηξη βόμβας στην Αγία Πετρούπολη καταδεικνύει την ανάγκη για κοινές προσπάθειες εναντίον της παγκόσμιας τρομοκρατίας, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

“Αυτή η τραγωδία στην Αγία Πετρούπολη δείχνει και πάλι πόσο σημαντικό είναι να αυξηθούν οι κοινές προσπάθειες για την καταπολέμηση αυτού του κακού”, δήλωσε ο Sergey Lavrov στη διάρκεια συνάντησής του με τον υπουργό Εξωτερικών του Κιργιστάν Erlan Abdyldaev.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024