Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιβάλλον

Διεθνής Συνάντηση Εθνικών Χειριστών GREEN KEY στην Αθήνα

Τατιάνα Ρόκου - 05 Απρίλιος 2017, 09:35

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση αντάλλάξαν εμπειρίες από τη χρονιά που πέρασε και παρουσίασαν προτάσεις για τη βελτίωση του προγράμματος, οι οποίες θα μελετηθούν από το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE). Στόχος είναι η επίτευξη αειφορικής διαχείρισης μέσα από ένα δυναμικό πρόγραμμα υψηλής αξιοπιστίας, που συνδυάζει την προστασία του περιβάλλοντος με τις ανάγκες της τουριστικής αγοράς.


Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικός Χειριστής του διεθνούς προγραμμάτος GREΕN KEY, οργάνωσε στην Αθήνα την ετήσια Συνάντηση των Εθνικών Χειριστών από χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανά τον κόσμο το διάστημα 27-30 Μαρτίου 2017. Το GREΕN KEY είναι το πλέον αναγνωρίσιμο και πρώτο σε συμμετοχές οικολογικό σήμα ποιότητας παγκοσμίως, με 2.608 βραβευμένες μονάδες σε 55 χώρες. Έχει επίσης αναγνωριστεί από το Global Sustainable Tourism Council.


Από αριστερά: Finn Bolding Thomsen, International Green Key Director, José Hendriksen, FEE Board of Director, Νίκος Πέτρου, πρόεδρος ΔΣ της ΕΕΠΦ και μέλος ΔΣ του FEE, Νατάσσα Αντωνοπούλου, υπεύθυνη Συντονισμού Green Key.


Αν και η ΕΕΠΦ άρχισε να εφαρμόζει το πρόγραμμα πιλοτικά μόλις το 2009, η Ελλάδα το 2016 ήταν 3η στην παγκόσμια κατάταξη με 246 βραβευμένες μονάδες, οι οποίες για το 2017 εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στις 330. Οι συναντήσεις εργασίας έγιναν στο Electra Palace. Yποστηρικτές της συνάντησης ήταν η FEDHATTA, o Όμιλος Ξενοδοχείων Zante Hospitality Group και οι ξενοδοχειακές μονάδες Airotel Alexandros, Best Western Museum, Hilton, Athenaekum Intercontinental, Radisson Blue Park Athens Hotel και Zafolia Hotel, ενώ τις μεταφορές ανέλαβε το AV Tours.


Από αριστερά: Finn Bolding Thomsen, International Green Key Director, José Hendriksen, FEE Board of Director, Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, γενικός γραμματέας ΕΟΤ.


Στην επίσημη έναρξη των εργασίων παρεύρηθηκαν για να καλωσορίσουν τους Εθνικούς Χειριστές ο γενικός γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ), κ. Ανδρέας Μεταξάς, καθώς και η κα Χριστίνα Τετράδη, οικονομική επόπτης του ΞΕΕ. Το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων εκπροσώπησε ο κ. Ξενοφών Πετρόπουλος, τον Δήμο Αθηναίων η κα Ελίζα Τσολάκου από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών, την FEDHATTA ο κ. Γιώργος Παλιούρας, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Διευθυντών Ξενοδόχων ο κ. Δημήτρης Κάκαρης, και το Global Sustainable Tourism Council ο κ. Γιάννης Παππάς, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του.


Από αριστερά: Σταμάτης Σκαμπαρδώνης, αντιπρόεδρος ΕΕΠΦ, Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, γενικός γραμματέας ΕΟΤ, Ανδρέας Μεταξάς, αντιπρόεδρος Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργος Παλιούρας, μέλος ΔΣ του HATTA, Χριστίνα Τετράδη, οικονομική επόπτης ΞΕΕ και πρόεδρος Ξενοδόχων Ζακύνθου, Ντάνη Σαράφογλου, Zante Hospitality Group.


Εκτός από τους Εθνικούς Χειριστές, στη συνάντηση συμμετείχαν 5 εκπρόσωποι του Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE) που είναι ο Διεθνής Συντονιστής, καθώς και εκπρόσωποι 8 μεγάλων διεθνών εταιρειών του χώρου που είναι στρατηγικοί συνεργάτες του FEE (Lucart Group, SGS, Safe Escape Concepts, Rezidor, Orbital Systems, Enterprise Estonia). Οι συμμετέχοντες αντάλλάξαν εμπειρίες από τη χρονιά που πέρασε και παρουσίασαν προτάσεις για τη βελτίωση του προγράμματος, οι οποίες θα μελετηθούν από το FEE. Στόχος είναι η επίτευξη αειφορικής διαχείρισης μέσα από ένα δυναμικό πρόγραμμα υψηλής αξιοπιστίας που συνδυάζει την προστασία του περιβάλλοντος με τις ανάγκες της τουριστικής αγοράς.

Οι Εθνικοί Χειριστές, αλλά και οι εκπρόσωποι του διεθνούς γραφείου έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι και επαίνεσαν την ποιότητα της διοργάνωσης και τη θερμή φιλοξενεία. Πολλοί μάλιστα ανέφεραν ότι είναι η καλύτερη συνάντηση Εθνικών Χειριστών  του GREΕN KEY που έχει γίνει ως τώρα. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με μια μονοήμερη κρουαζιέρα  στα νησιά του Αργοσαρωνικού που έδωσε τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν ένα όμορφο κομμάτι της χώρας μας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top