Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΝέα χρηματοδότηση ύψους 5,5 εκατ. ευρώ για τη blueground
Φιλοξενία

Νέα χρηματοδότηση ύψους 5,5 εκατ. ευρώ για τη blueground

Η blueground προσφέρει πλήρως επιπλωμένα και εξοπλισμένα διαμερίσματα σε στελέχη εταιρειών, πρεσβειών και άλλων οργανισμών που επισκέπτονται τη χώρα μας για μεσαίο ή μεγάλο χρονικό διάστημα διαμονής. Ο κύκλος εργασιών της νεοφυούς εταιρείας τριπλασιάστηκε τους τελευταίους δώδεκα μήνες, ενώ τα ακίνητα που διαχειρίζεται ξεπερνούν τα 400.

Η blueground, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες startup στο χώρο της φιλοξενίας διεθνώς, εξασφάλισε νέα χρηματοδότηση ύψους 5,5 εκατ. ευρώ από ομάδα επενδυτών, ανάμεσα στους οποίους είναι το ευρωπαϊκό fund VentureFriends και το αμερικανικό fund Endeavor Catalyst. Ο υψηλός ρυθμός ανάπτυξης της εταιρείας, με τον κύκλο εργασιών της να έχει τριπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο, αλλά και η επιτυχημένη επέκτασή της σε Κωνσταντινούπολη και Ντουμπάι αποτέλεσαν τους λόγους που την οδήγησαν σε έναν ακόμη σημαντικό γύρο χρηματοδότησης. Από το 2013, οπότε και ιδρύθηκε, έχει λάβει συνολικά πάνω από 6,9 εκατ. ευρώ, ποσό που την κατατάσσει ανάμεσα στις ελληνικές νεοφυείς εταιρίες με την υψηλότερη άντληση κεφαλαίων.

Η blueground προσφέρει πλήρως επιπλωμένα και εξοπλισμένα διαμερίσματα σε στελέχη εταιρειών, πρεσβειών και άλλων οργανισμών που επισκέπτονται τη χώρα μας για μεσαίο ή μεγάλο χρονικό διάστημα διαμονής. Η εταιρεία μισθώνει και αναβαθμίζει υπάρχοντες κατοικίες και έχει, ήδη, κερδίσει την εμπιστοσύνη περισσοτέρων από 400 ιδιοκτητών ακινήτων, παρέχοντάς τους σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως σταθερό μηνιαίο εισόδημα, συμβόλαια μακράς διαρκείας και μεγάλη ευελιξία. Παράλληλα, έχει υποδεχθεί χιλιάδες στελέχη εταιριών και ταξιδιώτες, στους οποίους και προσφέρει υψηλής ποιότητας διαμονή.

Η νέα χρηματοδότηση θα επιτρέψει στην εταιρία να κάνει πραγματικότητα τα σχέδιά της για ενίσχυση της παρουσίας της στις χώρες όπου δραστηριοποιείται, για επέκταση σε καινούργιες αγορές, αλλά και για περαιτέρω ανάπτυξη τεχνολογίας.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη νέα χρηματοδότηση που εξασφαλίσαμε, αλλά και για τη συνεχόμενη ανάπτυξη της εταιρίας μας στις αγορές όπου έχουμε παρουσία. Η εμπιστοσύνη, τόσο των υφιστάμενων όσο και των νέων επενδυτών, μας δίνει την αυτοπεποίθηση να συνεχίσουμε με τους ίδιους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης”, δήλωσε σχετικά ο κ. Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου, συνιδρυτής και CEO της blueground.

Η blueground είναι μια ελληνική νεοφυής εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο της φιλοξενίας και προσφέρει υψηλής ποιότητας διαμερίσματα σε στελέχη εταιριών, πρεσβειών και άλλων οργανισμών που επισκέπτονται τη χώρα μας για μεσαίο ή μεγάλο χρονικό διάστημα διαμονής. Η blueground μισθώνει και διαχειρίζεται ακίνητα, τα οποία και μεταμορφώνει σε πλήρως εξοπλισμένα καταλύματα υψηλών προδιαγραφών. Η λειτουργία της blueground βασίζεται σε ένα καινοτόμο επιχειρηματικό μοντέλο, το οποίο της δίνει τη δυνατότητα να προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε ανταγωνιστικές τιμές (25-50% χαμηλότερες τιμές σε σύγκριση με άλλες εταιρίες που παρέχουν ανάλογες υπηρεσίες φιλοξενίας), καθώς:

  • Χρησιμοποιεί υπάρχοντα υψηλών προδιαγραφών ακίνητα, αποφεύγοντας, έτσι, τα υψηλά κόστη που συνοδεύουν την κατασκευή ενός ξενοδοχείου, διαμερισμάτων κ.λπ.
  • Η τεχνολογία έχει τον κεντρικό ρόλο σε όλες τις διαδικασίες που ακολουθούνται – από την online κράτηση μέχρι την παροχή έξτρα υπηρεσιών – δίνοντας, έτσι, τη δυνατότητα στη νεοφυής εταιρία να βελτιστοποιεί συνεχώς τις προσφερόμενες υπηρεσίες της.

Από το 2013 οπότε και ιδρύθηκε, περισσότεροι από 400 ιδιοκτήτες έχουν εμπιστευθεί τα ακίνητά τους στην blueground, απολαμβάνοντας σημαντικά οφέλη. Συγκεκριμένα:

  • Σταθερό Μηνιαίο Εισόδημα: Συμβόλαια μακράς διαρκείας και πληρωμή ενοικίων στην ώρα τους
  • Αύξηση Αξίας Ακινήτου: Για κάθε ακίνητο εκπονείται μελέτη εσωτερικής διακόσμησης. Στη συνέχεια, επιπλώνεται και εξοπλίζεται πλήρως
  • Εξοικονόμηση Χρόνου: Ανάληψη πλήρους διαχείρισης του ακινήτου και όλων των ζητημάτων συντήρησης που προκύπτουν
  • Ευελιξία στη Συνεργασία: Δυνατότητα πώλησης του ακινήτου οποιαδήποτε στιγμή.

Παράλληλα, η εταιρεία έχει υποδεχθεί και φιλοξενήσει χιλιάδες στελέχη οργανισμών και εταιριών. Τα οφέλη που απολαμβάνουν οι ένοικοι των διαμερισμάτων της blueground είναι τα εξής:

  • Υψηλής Ποιότητας Διαμονή: Διαμερίσματα υψηλών προδιαγραφών σε κεντρικά σημεία
  • Πλήρως Εξοπλισμένα: Όλα τα διαμερίσματα είναι επιπλωμένα και πλήρως εξοπλισμένα
  • Υπηρεσίες υψηλών στάνταρτ : 24/7 υποστήριξη πελατών, καθαριότητα, συντήρηση και διαχείριση λογαριασμών κατόπιν σχετικής συνεννόησης
  • Ανταγωνιστικές Τιμές: 25%-50% πιο χαμηλές τιμές σε σχέση με τα ξενοδοχεία. Χωρίς επιπρόσθετες χρεώσεις
  • Εύκολη και Γρήγορη Κράτηση: Όλα τα διαμερίσματα που διαχειρίζεται η blueground είναι διαθέσιμα στο website της εταιρείας.


Μέλη της ομάδας της blueground.

H blueground διαχειρίζεται ακίνητα σε Ελλάδα, Τουρκία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Στην Ελλάδα, η blueground προσφέρει και επιλογές για διαμονή μικρής διάρκειας στην Αττική, αλλά και σε διάφορα Ελληνικά νησιά.

Η εταιρεία απασχολεί συνολικά 60 εργαζόμενους, οι 40 από τους οποίους βρίσκονται στην Ελλάδα. Είναι μέλος του διεθνές δικτύου της Endeavor, ενώ το 2016 απέσπασε το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας, καθώς και το βραβείο H2020 Seal of Excellence της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024