Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροδρόμια

Καθυστερήσεις από τα νέα μέτρα ελέγχου της ΕΕ, σε σύνορα και αεροδρόμια

Τατιάνα Ρόκου - 10 Απρίλιος 2017, 10:02

Καθυστερήσεις παρατηρήθηκαν στο αεροδρόμιο 'Ελευθέριος Βενιζέλος' αλλά και στα σύνορα με την Αλβανία, τα Σκόπια και την Βουλγαρία, μετά την εφαρμογή του νέου καθεστώτος ελέγχου που τέθηκε σε ισχύ από την περασμένη Παρασκευή. Οι Ευρωπαίοι πολίτες που ταξιδεύουν από και προς τρίτες χώρες, υπόκεινται πλέον στους ίδιους ελέγχους με υπηκόους τρίτων χωρών.


Καθυστερήσεις παρατηρούνται στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, αλλά και στις χερσαίες εισόδους της χώρας που συνορεύουν με την Αλβανία, τα Σκόπια και την Βουλγαρία, μετά την εφαρμογή του νέου καθεστώτος ελέγχου που τέθηκε σε ισχύ από την Παρασκευή. Σύμφωνα με το νέο σύστημα ελέγχου, οι Ευρωπαίοι πολίτες που ταξιδεύουν από και προς τρίτες χώρες, υπόκεινται στους ίδιους ελέγχους με υπηκόους τρίτων χωρών.

Ο έλεγχος των Ευρωπαίων πολιτών δε γίνεται πλέον με έλεγχο ταυτοπροσωπίας, αλλά με την πληκτρολόγηση των αριθμών διαβατηρίων, τα οποία ελέγχονται στις βάσεις δεδομένων ασφαλείας, όπως συμβαίνει με υπηκόους τρίτων χωρών. Λόγω όμως του γεγονότος ότι οι αριθμοί ταυτοτήτων δεν είναι καταχωρημένοι στα συστήματα ασφαλείας, πρέπει να γίνεται πληκτρολόγηση των ονομάτων των κατόχων επιτόπου, με αποτέλεσμα τις καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, την Παρασκευή που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το μέτρο, επικράτησε το αδιαχώρητο στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Οι αστυνομικοί υπάλληλοι υποστηρίζουν πως δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα, και τονίζουν αν και η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα νέα μέτρα ελήφθη στις 7 Μαρτίου, δεν έγινε καμία προετοιμασία προκειμένου να μην προκύψουν προβλήματα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top