Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΚαθυστερήσεις από τα νέα μέτρα ελέγχου της ΕΕ, σε σύνορα και αεροδρόμια
Αεροδρόμια

Καθυστερήσεις από τα νέα μέτρα ελέγχου της ΕΕ, σε σύνορα και αεροδρόμια

Καθυστερήσεις παρατηρήθηκαν στο αεροδρόμιο 'Ελευθέριος Βενιζέλος' αλλά και στα σύνορα με την Αλβανία, τα Σκόπια και την Βουλγαρία, μετά την εφαρμογή του νέου καθεστώτος ελέγχου που τέθηκε σε ισχύ από την περασμένη Παρασκευή. Οι Ευρωπαίοι πολίτες που ταξιδεύουν από και προς τρίτες χώρες, υπόκεινται πλέον στους ίδιους ελέγχους με υπηκόους τρίτων χωρών.

Καθυστερήσεις παρατηρούνται στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, αλλά και στις χερσαίες εισόδους της χώρας που συνορεύουν με την Αλβανία, τα Σκόπια και την Βουλγαρία, μετά την εφαρμογή του νέου καθεστώτος ελέγχου που τέθηκε σε ισχύ από την Παρασκευή. Σύμφωνα με το νέο σύστημα ελέγχου, οι Ευρωπαίοι πολίτες που ταξιδεύουν από και προς τρίτες χώρες, υπόκεινται στους ίδιους ελέγχους με υπηκόους τρίτων χωρών.

Ο έλεγχος των Ευρωπαίων πολιτών δε γίνεται πλέον με έλεγχο ταυτοπροσωπίας, αλλά με την πληκτρολόγηση των αριθμών διαβατηρίων, τα οποία ελέγχονται στις βάσεις δεδομένων ασφαλείας, όπως συμβαίνει με υπηκόους τρίτων χωρών. Λόγω όμως του γεγονότος ότι οι αριθμοί ταυτοτήτων δεν είναι καταχωρημένοι στα συστήματα ασφαλείας, πρέπει να γίνεται πληκτρολόγηση των ονομάτων των κατόχων επιτόπου, με αποτέλεσμα τις καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, την Παρασκευή που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το μέτρο, επικράτησε το αδιαχώρητο στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Οι αστυνομικοί υπάλληλοι υποστηρίζουν πως δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα, και τονίζουν αν και η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα νέα μέτρα ελήφθη στις 7 Μαρτίου, δεν έγινε καμία προετοιμασία προκειμένου να μην προκύψουν προβλήματα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024