Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Μεταφορές

Απαγόρευση της Uber στην Ιταλία, λόγω αθέμητου ανταγωνισμού

Άγγελος Ρεστάνης - 10 Απρίλιος 2017, 11:46

Η Uber έχει προθεσμία 10 μέρες για να διακόψει οποιαδήποτε δραστηριότητά της και επίσης δεν της επιτρέπεται να κάνει την παραμικρή διαφημιστική καμπάνια.


Ενώ η Uber ανταγωνίζεται σκληρά με την Waymo στις ΗΠΑ, η γνωστή αμερικανική εταιρεία αντιμετωπίζει προβλήματα και στο εξωτερικό. Όπως ανέφερε το πρακτορείο Reuters, ιταλικό δικαστήριο διέταξε την αναστολή όλων των δραστηριοτήτων της Uber στην Ιταλία. Το δικαστήριο ανέφερε ότι η Uber εκφράζει αθέμητο ανταγωνισμό για τους οδηγούς ταξί.

Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο της Ρώμης αναφέρει ότι η Uber είναι μια ετειρεία μεταφορών, αλλά δε σέβεται τους κανόνες μεταφοράς, καθώς οι τιμές δεν τίθενται από την Αρχή Μεταφορών. Αυτό ήταν το “Μήλον της Έριδος” για τουςς παραδοσιακούς συνδέσμους ταξί, καθώς δεν μπορούν να ανταγωνιστούν την Uber στην τιμολόγηση.

Η Uber έχει προθεσμία 10 μέρες για να διακόψει οποιαδήποτε δραστηριότητά της και επίσης δεν μπορεί να κάνει την παραμικρή διαφημιστική καμπάνια. Μετά απ‘αυτό, η εταιρεία θα πρέπει να πληρώνει πρόστιμο 10.000 ευρώ την ημέρα, εάν παραμείνει σε λειτουργία ενάντια στην ιταλική νομοθεσία (που αναλογεί σε 3,65 εκατ. ετησίως).

Η Uber δήλωσε στην εφημερίδα “La Repubblica” ότι θα προσφύγει κατά της συγκεκριμένης απόφασης. Η εταιρεία είπε ακόμη ότι ο νόμος μεταφοράς είναι ξεπερασμένος και δεν ωφελεί τους Ιταλούς χρήστες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top