Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ταξιδιωτική οδηγία

Νέα ταξιδιωτική οδηγία για τη χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο

Θοδωρής Κουμέλης - 12 April 2017, 09:45

Μετά τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις που έγιναν στην Αίγυπτο σε δύο χριστιανικές εκκλησίες, πολλές Κυβερνήσεις εφιστούν την προσοχή στους υπηκόους τους που βρίσκονται στην περιοχή.


Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε το το Ισραήλ και το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, προειδοποιώντας τους υπηκόους τους να μην επισκέπτονται την χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο έπειτα από τις δύο πολύνεκρες επιθέσεις στις χριστιανικές εκκλησίες του Αγίου Γεωργίου στο Κάιρο και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Μάρκου στην Αλεξάνδρια.
 
”Η πολύνεκρη επίθεση αποδεικνύει μία ακόμη φορά την τρομοκρατική ικανότητα του Ισλαμικού Κράτους” επισημαίνεται σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το γραφείο καταπολέμησης της τρομοκρατίας της ισραηλινής κυβέρνησης. ”το γραφείο συστήνει σε όλους τους Ισραηλινούς που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Σινά να φύγουν αμέσως και να επιστρέψουν στο Ισραήλ”.
 
Το γραφείο αντιτρομοκρατίας είχε εκδώσει τον περασμένο μήνα προειδοποίηση σχετικά με το Σινά, έναν δημοφιλή προορισμό για τους Ισραηλινούς ενόψει του εβραϊκού Πάσχα. Αυτή η νέα οδηγία εκδίδεται ”μετά την κλιμάκωση της σοβαρότητας της απειλής εναντίον των Ισραηλινών που επισκέπτονται το Σινά και τα περίχωρά του”, όπως αναφέρεται μέσα στο κείμενο.
 
Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ην. Βασιλείου εγείρει την προσοχή σε όλους τους βρετανούς που βρίσκονται στην Αίγυπτο στην περιοχή του Σινά, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως υπάρχει μεγάλη συχνότητα τρομοκρατικών επιθέσεων που έχουν οδηγήσει σε πολύνεκρα περιστατικά. Επίσης αναφέρει πως υπάρχει πιθανότητα για τρομοκρατικές επιθέσεις και σε αεροπορικές πτήσεις, οι οποίες συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά εκτός από αυτές που αναχωρούν από την περιοχή Sharm el Sheikh.

Προειδοποιήσεις εξέδωσαν επίσης και άλλες χώρες όπως η Γερμανία και η Νέα Ζηλανδία, δίνοντας μεγαλύτερη βάση στην περιοχή γύρω από την χερσόνησο του Σινά, χωρίς να αποκλείουν ωστόσο και την πιθανότητα δράσεων και στην υπόλοιπη χώρα. Αναφέρουν χαρακτηριστικά πως στόχος των τρομοκρατών μπορεί να είναι και οι τουρίστες, εκτός από τους Αιγύπτιους πολίτες.
|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top