Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ταξιδιωτική οδηγία

Νέα ταξιδιωτική οδηγία για Ισπανία, Αίγυπτο και Τουρκία

Άγγελος Ρεστάνης - 25 Απρίλιος 2017, 09:59

Εκδόθηκε μετά από τρομοκρατικές επιθέσεις σε περιοχές της Τουρκίας και της Αιγύπτου, ταξιδιωτική οδηγία από το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου εγείροντας την προσοχή σε πολλούς τουρίστες.


Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου (FCO) εφιστά την προσοχή σε όλους τους ταξιδιώτες στην περιοχή του Βόρειου Σινά, λόγω της σημαντικής αύξησης της εγκληματικής δραστηριότητας και των συνεχιζόμενων τρομοκρατικών επιθέσεων σε αστυνομικές δυνάμεις και δυνάμεις ασφαλείας που έχουν οδηγήσει σε θάνατο.
 
Το FCO συμβουλεύει όλους τους ταξιδιώτες που βρίσκονται στο Νόριο Σινά, με εξαίρεση την περιοχή εντός του περιμετρικού φράγματος Sharm el Sheikh, η οποία περιλαμβάνει το αεροδρόμιο και τις περιοχές Sharm el Maya, Hadaba, Naama Bay, Sharks Bay και Nabq. Ωστόσο, παρέχεται συμβουλή να μην γίνουν ταξίδια αεροπορικά, εκτός αν υπάρχει ανάγκη προς ‘η από το Σαρμ ελ Σέιχ.
 
Η περιοχή δυτικά της κοιλάδας του Νείλου και του Δέλτα του Νείλου, εξαιρουμένων των παράκτιων περιοχών μεταξύ του Δέλτα του Νείλου και του Marsa Matruh, είναι επίσης επικίνδυνη.
 
Το FCO συμβουλεύει επίσης όλους τους ταξιδιώτες να απομακρυνθούν από τις περιοχές που βρίσκονται σε απόσταση 10 χλμ. από τα σύνορα με τη Συρία και την πόλη του Ντιγιαρμπακίρ. Συγκεκριμένα, τις περιοχές Sirnak, Mardin, Sanliurfa, Gaziantep, Diyarbakir, Kilis και Hatay, και τις επαρχίες Siirt, Tunceli και Hakkari.
 
Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος τρομοκρατίας κατά της αεροπορίας. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει εφαρμόσει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αιγύπτου και της Τουρκίας. Άμεσες πτήσεις συνεχίζουν να αναχωρούν από το Ηνωμένο Βασίλειο προς Τουρκία και Αίγυπτο (εκτός του Sharm el Sheikh).
 
Μπορεί να ισχύουν προσωρινοί περιορισμοί στη χρήση αυτοκινήτων στη Μαδρίτη τις ημέρες που τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης είναι υψηλά. Όταν ισχύουν, επιτρέπεται να κυκλοφορούν τις άρτιες ημέρες μόνο τα αυτοκίνητα με αριθμό πινακίδας που τελειώνει σε άρτιο αριθμό και τις περιττές ημέρες να κυκλοφορούν αυτοκίνητα με πινακίδες που τελειώνουν σε περιττό αριθμό. Περιορισμοί ισχύουν εντός των ορίων της πόλης (εντός της εσωτερικής περιφερειακής οδού Μ30) μεταξύ 6:30 π.μ. και 9 μ.μ.
 
Οι εξαιρέσεις μπορούν να ισχύουν για αυτοκίνητα με πολλαπλούς επιβάτες (3 ή περισσότερα άτομα), μοτοποδήλατα, υβριδικά οχήματα και οχήματα με μηδενικές εκπομπές, αυτοκίνητα με αναγνωριστικό αναπηρίας και ταξί.|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top