Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ξεκινά τον Απρίλη το πρόγραμμα 'Γνωρίζω και προβάλλω τη Φύση και την Ιστορία της Μεσσηνίας'

Θοδωρής Κουμέλης - 26 Απρίλιος 2017, 09:06

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιείται για 6η συνεχή χρονιά από την Costa Navarino και το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.


Έχοντας επιτύχει μεγάλη ανταπόκριση από την πρώτη κιόλας χρονιά, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Γνωρίζω και προβάλλω τη Φύση και την Ιστορία της Μεσσηνίας” συνεχίζεται για 6η  χρονιά, ξεκινώντας στις αρχές Απριλίου.
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο Navarino Natura Hall, το διαδραστικό μουσείο για τη φύση της Μεσσηνίας, που λειτουργεί στην πρώτη περιοχή που έχει αναπτύξει η Costa Navarino, το Navarino Dunes. Το πρόγραμμα έχει αγκαλιαστεί θερμά από τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα, με περισσότερες από 3.700 συμμετοχές έως σήμερα. Η δράση απευθύνεται σε μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξης δημοτικών σχολείων, καθώς και σε όλες τις τάξεις Γυμνασίων της Μεσσηνίας. 
 
Μέσα από ξεχωριστές διαδρομές και σχεδιασμένα προγράμματα, τα παιδιά μαθαίνουν για την προστασία του περιβάλλοντος και τη σημασία της αειφορίας και γνωρίζουν τη μοναδική Μεσσηνιακή φύση. Οι ειδικά σχεδιασμένες δραστηριότητες  αφορούν στη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής, στο πλούσιο θαλάσσιο περιβάλλον, καθώς και στην κλιματική αλλαγή. 
 
Οι μαθητές συμμετέχουν σε ομαδικά πειράματα ή πειράματα επίδειξης, ολοκληρώνοντας την επίσκεψη με το διαδραστικό και διασκεδαστικό τρόπο. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι ενεργητική και το ενδιαφέρον ιδιαίτερα υψηλό, γεγονός που αποτυπώνεται στη συνέχεια μέσα από ζωγραφική, κείμενα, κολάζ και άλλες κατασκευές, που δημιουργούν οι μαθητές μετά την εμπειρία τους εμπνεόμενοι από όσα τους έκαναν εντύπωση από το πλούσιο φυσικό περιβάλλον της Μεσσηνίας, όπως η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, έως τα παγκόσμια φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής. Αυτήν την εμπειρία μεταφέρουν στη συνέχεια στις οικογένειες και τους φίλους τους και γίνονται έτσι οι καλύτεροι πρεσβευτές για την προστασία και την ανάδειξη  του τόπου τους. 
 
Η πρωτοβουλία αυτή είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Costa Navarino και του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
 
Navarino Foundation:
Το Navarino Foundation είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, με σκοπό την ανάπτυξη δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών που συμβάλλουν στην ανάδειξη του πολιτισμού, της οικονομίας, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής της Μεσσηνίας. 
 
Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής/Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: 
Το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και ειδικότερα η μονάδα έρευνας και τεκμηρίωσης για την ανάλυση, τον σχεδιασμό και την εφαρμογή εκπαιδευτικών προγραμμάτων, δραστηριοποιείται τόσο στο πεδίο της βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας στις επιστήμες της αγωγής, όσο και στο πεδίο της εφαρμογής ερευνητικών πορισμάτων στο σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

 

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top